Grootveld MarkoMarko Grootveld scoorde het enige Zoetermeerse doelpunt.

Voetbal -Ondanks de nederlaag afgelopen zaterdag tegen het Wassenaarse SVC ’08 was DWO trainer Sascha Tuijt na afloop niet geheel ontevreden. Tuijt had wegens schorsingen en blessures aanpassingen in zijn elftal moeten doen, maar zag zeker in de eerste helft zijn elftal na een uiterst snel tegendoelpunt de bovenliggende partij zijn, hetgeen echter niet met doelpunten in een verdiende voorsprong werd afgemaakt.

Op het fraaie complex van het Oostersportpark kreeg DWO direct na de aftrap al de eerste mogelijkheid om de score te openen maar vloog het schot van Kevin Mbemba net over het doel van SVC ’08-doelman Joris van Harmelen. In dezelfde eerste minuut was het echter SVC ’08 dat op voorsprong kon komen nadat invaller DWO-doelman Jelle van de Burg een uittrap tegen een SVC ’08-speler aanschoot waarna aanvaller Steve de Ruiter de bal voor het inschieten kreeg. DWO ging echter niet bij de pakken neerzitten en vooral Mbemba en Marco Grootveld werden een plaag voor de SVC ’08-verdediging. In de 16e minuut ontfutselde Grootveld de bal van de verdediging van SVC ’08 en schoot vervolgens DWO verdiend op gelijke hoogte. Voor DWO pech dat de snelle Mbemba na een half uur spelen het veld met een blessure moest verlaten, want tot op dat moment had DWO het betere van het spel en hadden Igualberto Leonora, Lester van der Werff en Romano Seedorf goede mogelijkheden om de score voor DWO te verhogen. DWO-doelman Van der Burg maakte zijn beginnersfoutje volkomen goed door tot twee keer toe een schot van de SVC ’08-aanvallers met zijn vingertoppen het doel uit te werken.

Na de pauze was het net als in de eerste helft weer direct raak voor SVC’08. Binnen een minuut liet de DWO-verdediging toe dat De Ruiter zijn tweede doelpunt voor SVC ’08 kon binnen schieten. Acht minuten later reageerde de DWO-doelman niet attent op een vrije trap van SVC ’08, waarna De Ruiter zijn derde doelpunt kon inkoppen. Ondanks het feit dat de spelers uit Wassenaar na rust beter acteerden dan voor de rust, had de voor Romano Seedorf ingevallen Delano Plomp het tij voor DWO nog enigszins kunnen doen keren. Na een half uur spelen schoot Jeroen Färber de bal op de paal, waarna de terugstuitende bal voor de voeten van Plomp kwam maar helaas voor DWO verdween de intikker richting het Haagse Binnenhof. Tien minuten voor het eindsignaal kreeg DWO het vierde tegendoelpunt te verwerken nadat DWO-plaaggeest De Ruiter zijn vierde doelpunt deze middag mocht inkoppen. De uitstekend leidende scheidsrechter Mik had deze middag in de sportieve wedstrijd geen kaarten nodig gehad om de wedstrijd te leiden. En dat dat was toch zeker ook een compliment aan beide ploegen.

Komende zaterdag speelt DWO om 14:30 uur thuis tegen Monster en zullen de spelers van DWO er alles aan doen om de eerste punten na de winterstop binnen te halen.