panters playoffsIJshockey - Het seizoen voor de Hotwings Panters zit erop. Over twee loodzware wedstrijden tegen een versterkt Eindhoven Kemphanen werd op doelsaldo het onderspit gedolven. Toch kunnen de pupillen van hoofdcoach Marc van den Elskamp terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarin thuis geen enkele maal werd verloren. Zo ook niet afgelopen zaterdagavond. Toen werd het 4-3 voor de Zoetermeerse formatie, helaas waren de volgende de dag de rollen omgekeerd en won Eindhoven Kemphanen / NIJA met duidelijke cijfers (7-2).

In de eerste wedstrijd werd het al duidelijk dat dit Kemphanen team met zeven eredivisiespelers een taaie tegenstander voor de Panters zou kunnen gaan worden. Dat bleek al snel want aan het einde van de eerste periode keken de Zoetermeerders tegen een 0-2 achterstand aan. Toch liet het team niet de koppen hangen want gesterkt door het thuispubliek werd de voorsprong teniet gedaan in de tweede periode. Nadat Marko van Leeuwen aan het einde van de eerste periode al de Kemphanen kon passeren, was het aanvoerder Pascal van de Velde die de 2-2 liet aantekenen aan het begin van het tweede part. Daarna bouwden de Panters een voorsprong van twee goals op. Deze kwamen op het conto van Thomas Borgman en Joy Turpijn. Pas laat in de derde periode konden de gasten uit Eindhoven de marge naar een terugbrengen, maar de eindstand werd 4-3.

Voorsprong

Met de vermoeidheid van de vorige avond nog in de benen stonden de Panters zondag om vijf uur alweer op het ijs om de minimale voorsprong van een goal te verdedigen tegen een wederom versterkt Eindhoven Kemphanen. Al snel bleek dat die geenszins van plan waren om Zoetermeer een ronde verder te laten komen. De Eindhovense club kwam al snel op voorsprong, maar Joy Turpijn bracht kort daarop de 1-1 op het scorebord. Nog voor het einde van de periode werd het toch 2-1 voor de gastheren. In de tweede periode werd de voorsprong naar 4-1 uitgebouwd, waarna het wederom Joy Turpijn was die de 4-2 bewerkstelligde. In het slotakkoord van de wedstrijd kwamen de gasten uit Zoetermeer er niet meer aan te pas. Uiteindelijk werd het 7-2 en dat betekent dat de Kemphanen door gaan naar de halve finales. Daar komen zij HIJS Hokij tegen die over twee wedstrijden de sterkere partij was ten opzichte van het tweede team van de Tilburg Trappers.

 

Foto: Robert Bos

Tekst: Michel Streur

 

 

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-