Ned KampioenDe gehele maand februari staat traditioneel in het teken van de verschillende Nederlandse Kampioenschappen indoor atletiek. In een fantastische ambiance in het Omnisport stadion in Apeldoorn heeft Ilion weer vele prijzen gewonnen en vele topprestaties zijn geleverd. Zoetermeer kan trots zijn op zoveel grootse prestaties van haar Ilion toppers.

In het weekend van het NK Meerkamp won Inge Drost de nationale titel bij de vrouwen u19. Haar score van 4011 punten was goed voor een 6e plaats op de allertijden ranglijst. Met deze score zou ze   die overwinning hebben kunnen vieren bij de vrouwen senioren, als zij daar had deelgenomen. De atleten van Ilion trainer Remco van Veldhuizen presteerden sowieso erg goed. De oud meerkamper begeleidt naast leden van Ilion ook Loek van Zevenbergen en Britta de Haan. Loek van Zevenbergen werd 2e van Nederland bij de jongens u19 en Britta de Haan werd dankzij een fantastisch slot op de 800m gedeeld 2e op de vijfkamp bij de vrouwen u17. Koen Stapel en Tiago Smithuis verdedigden de eer bij de jongens u17, Koen werd helaas net 4e en miste het podium daardoor nipt. Tiago finishte op een 11e plaats. Joanny Loeffen viel bij de vrouwen u19 helaas geblesseerd uit voor het slotonderdeel, ze was bezig met een goede meerkamp.

Bij het Nederlands Kampioenschap senioren werd, in de breedte, zeer goed gepresteerd door Ilion atleten en atleten trainend onder Ilion trainers. De enige Nederlandse titel voor een Ilion atleet ging naar Tamara Middelburg, zij was goed voor een afstand van 12m78 bij het hinkstapspringen. Timo de Water ging de strijd aan bij het polsstokspringen en haalde het zilver met een nieuw persoonlijk record van 5m20. Naomi Sedney won zowel op de 60m als de 200m het brons. Dafne Schippers was net een maatje te groot voor haar maar met tijden van 7.46 en 24.01 begint Sedney al gevaarlijk dichtbij te komen. De onder Ilion trainer Rini van Leeuwen trainende Douwe Amels behaalde een gouden medaille bij het hoogspringen met een hoogte van 2m12. Nils Mulder, trainend onder Jaap van der Plaat was bij het polsstokhoogspringen goed voor goud met een hoogte van 5m40. Hij mistte helaas de EK-Limiet nipt.

Verder waren er goede klasseringen voor onder andere Hans Verheijden en Tymon de Jonge ( resp. 4e en 6e bij het hoogspringen), de B- juniore Marijke Wijnmalen (7e bij het polsstokhoogspringen), Mirela Demireva en Nikki May Woudstra (resp 4e en 5e bij het hoogspringen) en Inge Drost 7e bij de 60 meter horden.

Afgelopen weekend was het slotweekend van de NK maand in Apeldoorn met het NK junioren. Op dag 1 was meerkamper Koen Stapel goed voor een 2e plek bij het polsstokhoogspringen met een hoogte van 4m00. Britta trainend onder Remco van Veldhuizen ging op dag 1 naar goud op het hink-stap-springen met 11m48 en won op dag 2 het brons bij het verspringen met een afstand van 5m37.

Inge Drost pakte een gouden medaille bij de 60meter horden in een tijd van 8.59sec na een dag eerder 4e geworden te zijn in 8.03 op de 60meter vlak. Marijke Wijnmalen won de titel bij de vrouwen u17 met een hoogte van 3m50.

Andere goede klasseringen waren er voor Steven Eleonora (4e bij polsstok en 7e bij ver) Lisette van der Kolk (7e bij het kogelstoten) Joanny Loeffen (8e bij het hoogspringen en 9e op de 200m) en Kattyra Weber (9e bij het hinkstapspringen).

De atleten zullen zich nu verder voorbereiden op het outdoor seizoen en zullen na diverse trainingsstages vanaf 19 april bij de eerste competities weer in actie kunnen komen.

 

Foto: Robbin Pieterman

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

http://www.ilion.nl/

www.zoetermeerpanters.nl

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.svdwo.nl/

-advertenties-

-goede doel-