MG 0455Zoetermeerse Jolanda Hierck (54) heeft de eervolle uitnodiging op zak om bij de Europese Spelen op het onderdeel trampolinespringen toe te treden tot het jurypanel. Het verzoek kwam van de Europese Gymnastiek Unie (UEG), de organisatie belast met de sporttechnische realisatie van de wedstrijden in Baku - Azerbaijan.

Welke taak de Zoetermeerse, levenslang verbonden aan GV Pro Patria, in Baku gaat krijgen, wordt ter plaatse bekend gemaakt. Gelet op haar brevet en internationale reputatie (25 keer internationaal ingezet) is Jolanda Hierck een serieuze kandidaat om als hoofdjurylid op te treden.

Op de Europese Kampioenschappen 2014 heeft Nederland 3 startbewijzen voor trampolinespringers zeker gesteld: een synchroonpaar dames, die tevens individueel kunnen deelnemen, plus een heer. In de komende maand beslist de KNGU wie voor ons land gaan uitkomen.

De wedstrijden trampolinespringen vinden plaats op 17 juni (voorrondes individueel), 19 juni (voorronde synchroon) en 21 juni (finales). Daartoe vertrekt ze op zondag 14 juni naar Baku om op maandag 22 juni weer terug te keren.

 

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-