2015 02 14 DWONa een teleurstellende reeks van vijf verliespartijen op rij, kwam de wedstrijd tegen Soccer Boys op een goed moment om weer eens de zoete smaak van een overwinning te proeven. De uitwedstrijd was immers al gewonnen, dus werd met vertrouwen toegeleefd naar dit duel. Tegen Soccer Boys dat juist bezig is aan een indrukwekkende serie die 12 punten uit de laatste vijf wedstrijden opleverde. Vertrouwen bij beide ploegen dus. Helaas voor de beide teams en de talloze supporters, werd er gespeeld op een veld dat de betekenis van het woord ‘grasmat’ geen recht doet.

Bij DWO startten de vaste basiskrachten Romano Seedorf en Delano Plomp op de bank en bij Soccer Boys ontbrak aanvoerder Aziz Benchamach. In de beginfase was het aftasten en golfde het spel op en neer. Met 22 spelers die zoekende waren naar een manier om hun gewenste spel te spelen op een extreem hobbelig veld, was er over en weer veel balverlies, wat af en toe kolderieke momenten opleverde. De eerste kans van de wedstrijd kon genoteerd worden in de vierde minuut, toen Jeroen Färber met een korte pass Igualberto Leonaro voor de keeper zette, die op zijn beurt op tijd uit zijn doel was gekomen om de inzet te keren. De score werd echter geopend in de 15e minuut door Soccer Boys, met een goede aanval waarbij een doorgeschoven verdediger zorgde voor een mannetje meer op het middenveld. Na 4 passes werd de vrije man in de punt van de aanval gevonden: 0-1. Bijna 20 minuten later werd door onhandig uitverdedigen in de DWO-defensie zomaar een aanvaller van Soccer Boys vrij voor Roel Sluijsmans gezet: 0-2. Onnodig en zonde, want enkele minuten eerder had Jeroen Färber nog de 1-1 op zijn schoen, na een mooie voorbereidende combinatie tussen Dane van der Burg en Marko Grootveld. Ook hier voorkwam de keeper van Soccer Boys een DWO-treffer. Die kwam er dan toch, binnen twee minuten na de 0-2. Dane van der Burg ontving de bal op het middenveld en bracht deze via een wervelende solo bij Igualberto Leonora, wiens schot nog werd geblokt, maar in de rebound werd binnengeschoten door Marko Grootveld: 1-2.

Na rust bleef het spel rommelig en voor beide teams was de grens tussen balbezit en balverlies flinterdun. DWO had een licht overwicht maar echt grote kansen leverde dit niet op, tot in de 56e minuut, toen Delano Plomp werd vrijgespeeld en tevergeefs de korte hoek zocht: corner. In de 63e minuut was het andermaal Delano Plomp die na een lange bal van achteruit zijn sprintduel won en zichzelf pal voor de keeper van Soccer Boys terugvond. Zijn inzet miste echter genoeg kracht en precisie om de keeper te verrassen. In de minuten die volgden, bleef het spel chaotisch en worstelden de spelers van DWO met het veld, de bal en de tegenstander.

De laatste twee noemenswaardige kansen kwamen een kwartier voor tijd kort na elkaar. Eerst was het Soccer Boys dat bijna uit het niets voor keeper Sluijsmans opdook, nadat twee DWO-verdedigers weggleden. De ervaren sluitpost redde echter om groter leed te voorkomen. Even later was het Lester van der Werff van DWO die met een goede actie over links 50 meter overbrugde en zich vrij kapte op de rand van het strafschopgebied van de tegenstander. Waar hij zelf had moeten afronden, legde hij de bal breed op Romano Seedorf die de bal niet lekker mee kreeg en zijn schot geblokt zag. Het bleef dus, ondanks grote inzet en een aantal goede kansen 1-2 en de kans dat DWO 1 weer eens gaat winnen wordt met de week groter.

Tekst: Emil Golshani