tennis ranglijst toernooiDamesdubbel winnaars Dewi en Janine met daarnaast de finalisten Danique en Romy

Afgelopen week werd er een Nationaal Ranglijst tennis Toernooi gespeeld in Tenniscentrum Meerzicht. Een sterk bezet toernooi met o.a. ex-Davis Cup speler Thomas Schoorel en de Zoetermeer tennisprof Mandy Wagemaker.

Dat er een behoefte was aan een landelijk toernooi , bleek wel aan het grote aantal inschrijvingen bij het heren kwalificatie toernooi, voorafgaand aan het hoofdtoernooi. In totaal zijn 85 partijen in 8 dagen gespeeld, waaraan diverse Zoetermeerders hebben meegedaan, waaronder Mandy Wagemaker, Kiel Lamar, Sven den Exter en Donald van Veen. Uit de Haagsche regio deden o.a. Ramano Frantzen, Bas Louwers, Charly Groenendijk, Tom Smit, Yannick Ebbinghaus Michel van der Goes, Janine Hemmes, Erika Vogelsang en Jamie Jillissen mee, allemaal topspelers van de diverse regionale tennis verenigingen.

Dit toernooi krijgen veel lokale talenten een kans om zich te meten met spelers uit het hele land. De finale bij de heren ging tussen de 1e geplaatste Thomas Schoorel en de 2e geplaatste Colin van Beem, Thomas kwam terug na schouderblessure, waardoor hij 10 maanden niet heeft kunnen tennissen. Colin van Beem was constanter en maakte minder fouten, waardoor hij de wedstrijd won met 6-4 6-3.

Bij de dames won Mandy Wagemaker voor de 3e keer het toernooi, dit keer zelfs zonder de finale te spelen. Haar tegenstander Anastasiya Mulder moest voor de finalewedstrijd al opzeggen vanwege een blessure.

De damesdubbel werd gewonnen door Dewi Dijkman en Janine Hemmes van Romy Kerkhove en Danique Baart. De herendubbel werd gewonnen door Yannick Ebbinghaus en Michel van der Goes met 6-3,3-6,6-3 van Yoram Hilberts en Niels Lootsma

De wedstrijdleider en tennispark eigenaar Ruud van Hoogdalem, was zeer te spreken over het sterke deelnemersveld en de vele sportieve wedstrijden.