MG 1685ws 1Het Initial Running Team, trainend bij Ilion Zoetermeer, kwam in actie bij de City-Pier-City in Den Haag. Er was een grote afvaardiging op de 5 km, waar de overwinning was voor Initial-atleet Robbin Pieterman in 15.50. Tweede van de ruim 5000 deelnemers was Steef Severijn in 16.00, waarmee hij ook het studentenklassement won. Verdere top-10 noteringen waren er voor Alvin Severijn (6e in 16.25, 2e student), de 14-jarige Alessio van der Straaten (7e in 16.27) en Timon van Nagelkerken (8e in 16.32). Bij de vrouwen greep de 16-jarige Linda Alzate Ramirez net naast het podium (4e in 18.44), maar werd wel eerste scholiere. Haar zus Pamela werd tiende in 20.29. Andere sterke prestaties waren er voor Ricardo Groeneveld (17.11) en de 14-jarigeAimane Benchellal (17.23).

Op de halve marathon vertegenwoordigen Nick van der Poel (1:13.16) en Tamara van Kleef (1:32.38) met succes de eer van het Initial Running Team.

Initial heeft besloten om het team te sponsoren omdat de leden het motto ‘gezond bewegen doet presteren’ op een actieve manier uitdragen. Bovendien wil Initial haar maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen (MVO) kracht bij zetten door het team te steunen.

Het Running Team en Runnersworld Zoetermeer hebben elkaar gevonden omdat ze beiden op een professionele manier het hardlopen benaderen. In de Zoetermeerse hardloopwinkel werken ervaringsdeskundigen die uitgebreid en persoonlijk advies geven over de verschillende facetten van het hardlopen.

Het Initial Running Team bestaat uit 14 atleten die op nationaal niveau meedoen aan wedstrijden, van 400 meter tot en met de halve marathon. In het jaar 2015 staan de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam centraal.

Foto door Marion van Kleef fotografie

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

www.cgvzoetermeer.nl

http://sportschooldagraca.nl/

http://www.ilion.nl/

http://propatria.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.svdwo.nl/

http://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

www.tvzoetermeer77.nl 

www.zoetermeerpanters.nl

-advertenties-

-goede doel-