MeerbloemSport en spel vereniging De Meerbloem staat al veertig jaar ten dienste van de gemeenschap. In 1975 kwam in Zoetermeer het initiatief van de grond (ex)hart -en COPD – patiënten in staat te stellen te sporten en ontspannen in een relatief veilige omgeving. Hoewel de oprichters heel duidelijk de belangen van COPD- en ex-hartpatiënten voor ogen hadden, ondernamen zij het initiatief in een periode dat het belang van aangepaste sport voor deze groep nog niet algemeen werd ingezien. In de loop der jaren is het besef gegroeid hoe belangrijk het destijds is geweest sport toegankelijk te maken voor COPD- en ex-hartpatiënten. Het ledental van de Meerbloem reflecteert deze stijgende waardering . Mede ook omdat het lidmaatschap en de sportbeoefening permanent onder medisch toezicht staat en er altijd ambulance medewerkers zijn in de onmiddellijke omgeving. De vereniging viert haar 40-jarig bestaan op 21 maart met een nationaal volleybaltoernooi voor (ex) hart- en COPD – patiënten en een speciale verenigingsexcursie op 25 april.

De activiteiten van De Meerbloem zijn toegespitst op het ’actief bewegen’ ter bevordering van de gezondheid en het herwinnen van het zelfvertrouwen van de deelnemers. De vereniging telt inmiddels 150 enthousiaste leden. Voordat een belangstellende als lid wordt geaccepteerd, dient deze in het bezit te zijn van een beweegpas, of een verklaring van een cardioloog, huisarts of longarts, dat voor betrokkene het ondernemen van sportactiviteiten bij De Meerbloem geen medisch beletsel vormt. De zaal-en zwem sporten worden begeleid door instructeurs en trainers. De aanwezige artsen en hulpverleners zorgen er voor dat de veiligheid van alle sporters in goede handen is.

Het landelijk volleybaltoernooi in de Veur, met deelname van 15 teams, begint 21 maart om 11.00 uur. Voor de slotdag op 25 april hebben zich 163 leden met hun partners opgegeven. Een happening met leuke verrassingen voor de deelnemers. ”Maar het wordt een bijzondere happening”, belooft voorzitter Piet van Wingerde.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

www.cgvzoetermeer.nl

http://sportschooldagraca.nl/

http://www.ilion.nl/

http://propatria.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.svdwo.nl/

http://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

www.tvzoetermeer77.nl 

www.zoetermeerpanters.nl

-advertenties-

-goede doel-