sg wzc dames 16 3Eveline Helmstrijd zorgde voor het mooiste doelpunt van de avond. Haar ploeg won met 5-8 van concurrent VZV. (Foto: OttenZien.nl/ Olaf Otten)

Kampioen kunnen de Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC dit seizoen niet meer worden. Inzet was dan ook om een goede teamprestatie neer te zetten en het eigen meegereisde publiek te vermaken. De huidige nummer 4 van de landelijke 2e klasse nam het in een verder uiterst sfeerloos IJmuiden op tegen geduchte concurrent VZV, dat 5e staat.

De Noord-Hollandse kuststedelingen wisten WZC in de beginfase regelmatig in het nauw te drijven. Met snelle tegenaanvallen doken de aanvalsters uit IJmuiden regelmatig op voor het doel van Kim den Hollander. De vrouw de het Zoetermeerse fort moest bewaken, behoedde haar ploeg op bepalende momenten voor de nodige tegentreffers. Minstens zo waardevol was de inzet van de Zoetermeerse aanvalsters. De ene fraaie treffer na de ander viel te bewonderen. De mooiste kwam uit een prachtige pass van Marjolein Brummelkamp die weergaloos werd afgerond door Eveline Helmstrijd. Naar mate het duel vorderde waren de beste winstkansen voor de Zoetermeerse equipe. Via 3-3 en 3-6 werd het laatste deel met een 3-8 voorsprong zonder zorgen uitgespeeld en stond het VZV toe nog 2 maal scoren. Eindstand 5-8.

Coach Kloosterman was opgelucht na afloop. “We wilden vanavond heel graag met veel plezier onze beste wedstrijd van het seizoen spelen. Daar zijn we aardig in geslaagd. Het maakte me trots om te zien hoe hard het team vocht en na afloop het welverdiende applaus van ons eigen publiek ontving. De sleutel tot succes lag in de kracht van het collectief. Verdedigend zat het goed in elkaar, al moesten we alle zeilen bijzetten om onze taken goed uit te kunnen voeren. Aanvallend heb ik echt een aantal keer genoten van de creativiteit en de doelgerichtheid. Deze overwinning doet recht aan de stand in de competitie. Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien,” glunderde hij.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In het eigen De Veur is de nummer 3 van de competitie, buur BZ&PC uit Bodegraven, te gast. De eerste bal valt om 19:15 uur in het water.

Het door afwezigen geteisterde dames opleidingsteam won knap met 5-6 van Kempvis in Spijkenisse en verstevigde zo haar 6e plaats. De pas 14 jarige Gaby van Dijk was met 2 treffers belangrijk.

VZV 1 - SG WZC 1: 5-8

Periodestanden: 2-2, 1-2, 0-2, 2-2

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 3, Marloes Knol 2, Eveline Helmstrijd, Marjolein Brummelkamp en Svetlana Wolters

Foto’s van Olaf Otten staan binnenkort op de SG WZC Facebookpagina.

Stand bovenste 5 2e Klasse A

1.            De Ham 2   15 - 38 punten

2.            UZSC 3       14 - 33

3.            BZ&PC 1     14 - 33

4.            SG WZC 1 15 - 28

5.            VZV 1         14 - 15

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-