Wegner RamonVoor de winterstop had niemand bij DWO gedacht dat handhaving in de tweede klasse in het verloop van de competitie nog in gevaar zou komen. Nu, na zeven verloren wedstrijden op rij, in een glijvlucht naar beneden, is DWO zelfs op een rechtstreekse plek voor degradatie beland.

Afgelopen zaterdag tegen mededegradatiekandidaat sportclub Monster hadden de spelers van DWO enige afstand van de niet gewenste onderste plekken kunnen nemen. In de tweede helft ging het echter volledig mis. Eigenlijk ging het voor DWO al voor aanvang van de wedstrijd mis toen Ramon Wegner, lange tijd afwezig geweest na een hardnekkige blessure, tijdens de warming-up zich voor de wedstrijd met een nieuwe blessure moest afmelden. Scheidsrechter Van der Laak had kort daarvoor het hoofdveld van DWO, te gevaarlijk om op te spelen, al afgekeurd en de spelers naar het kunstgras op veld drie verwezen. In de eerste helft viel er weinig te genieten, zowel voor de Zoetermeerse als voor de vele meegereisde supporters uit het Westland. Beide elftallen acteerden op een te laag tempo, waarbij echte kansen ontbraken. Koen Warners van Sportclub Monster had in de 35e minuut de score kunnen openen nadat hij DWO-doelman Roel Sluijsmans omspeelde, maar vervolgens DWO-verdediger Mike Mulder op zijn weg vond. Het blessureleed voor DWO breidde zich uit nadat Delano Plomp zich vlak voor het rustsignaal met een hamstringblessure door Jos Nagel moest laten vervangen. Vervolgens liet ook Diego Best zich aan het begin van de tweede helft met een hamstringblessure vervangen door Emil Golshani. Nadat Jeroen Färber door DWO-trainer Sascha Tuijt naar de voorste linies werd gedirigeerd kwam DWO beter in spel en kon eindelijk druk op de verdediging van sportclub Monster worden gezet. Met zijn snelheid op de rechterflank wist Färber meerdere malen de bal gevaarlijk binnen de Monsterzestien te brengen, maar het ontbrak DWO op dat moment aan geluk en nauwkeurigheid om de score te openen. Vloeiende combinaties tussen Marko Grootveld en Färber gaven net niet de op dat moment de voor DWO verdiende voorsprong.

Nadat aanvoerder Wouter Bakker van de scheidsrechter een noodzakelijke sanitaire stop had mogen maken, viel het openingsdoelpunt uiteindelijk voor de Zoetermeerders toch aan de verkeerde kant. Een kopbal van Warners in de 63e minuut na een genomen hoekschop werd door Sluijsmans verkeerd beoordeeld en bracht de ommekeer in de wedstrijd teweeg. Binnen tien minuten tijd leed DWO op het middenveld balverlies en kon Monster-speler Ramon Bruers de 0-2 en 0-3 binnen schieten. Bij DWO kregen zowel Romano Seedorf als Dane van der Burg vervolgens ook last van hun blessures en moest DWO, door de wissels heen, op het einde zelfs met tien man de wedstrijd uitspelen. Dat Jordi van Maanen de 0-4 voor sportclub Monster binnenschoot was voor de statistieken.

Komende zaterdag speelt DWO uit tegen kampioenskandidaat Vitesse Delft. Voor de Zoetermeerders te hopen dat uit het grote aantal geblesseerden nog enkele spelers speelklaar kunnen worden gemaakt. Anders dat wellicht DWO-trainer Sascha Tuijt een voorbeeld aan zijn assistent-trainer moet nemen die bij het tweede elftal een kwartier voor tijd zijn voetbalschoenen zelf uit de kast haalde en zijn elftal naar een overwinning leidde!