rayanEen selectie van vier karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de 12e Zipangu Pro in Neerpelt te België. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Vlaamse Karate Federatie, telde dit jaar ruim 300 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; onder de deelnemers waren met name karateka uit Nederland en België, die tot de nationale kernploegen behoren. Voor de Kai Sei teamleden, waaronder drie debutanten op een toernooi in het buitenland, was dit het eerste toernooi van dit seizoen.

Glenn Leggedoor, nog steeds geplaagd door een langdurige blessure, verloor in de min categorie jongens 12/13 jaar nipt de eerste ronde en kwam helaas niet verder in het toernooi. Nicky Gerritsen en Sarah Hagenaar, beiden uitkomend in de plus categorie meisjes 12/13 jaar, verloren in de voorrondes van de latere finalisten. Hierdoor plaatsten zij zich direct voor de B-finale, die zij niet in hun voordeel konden beslissen en werden 5e.

Rayan Laghmich veroverde de 1e plaats in de categorie jongens 7/8/9jaar. Door het behalen van het maximale puntenverschil wist Rayan alle wedstrijden in de voorrondes binnen de wedstrijdtijd te winnen. Door ook de halve finale en finale met volle overtuiging te winnen, stond Rayan op de hoogste trede van het erepodium.