sg wzc dames 23 3Waterpolo - De Zoetermeerse waterpolodames moesten het opnemen tegen BZ&PC uit Bodegraven. Deze concurrent staat derde in de competitie. Voor SG WZC een goede test om te kijken of ze de toppers aan kunnen.

In een sfeervol De Veur was de start voortvarend. Svetlana Wolters schoot met veel bravoure van grote afstand onberispelijk raak. In het restant van het eerste kwart had de WVZ/ ZVZ Combinatie het lastig met de Bodegraafse sterkhouder Karen Weerd. Zij scoorde twee maal op rij. In de tweede periode kreeg WZC meer grip op het spel.

Vooral aanvallend werd er door onder andere Mariska L'Herminez met scherp geschoten. Halverwege prijkte er een 5-3 stand op het scorebord. Na het wisselen van speelhelft kon de equipe van coach Ton Kloosterman de voorsprong mede door Kim den Hollander vasthouden. De keepster lag als een octopus in het water, ze had overal een hand tegenaan. Met een 7-5 voorsprong werd het laatste kwart gestart. Met een mooi afgeronde overtalsituatie stelde aanvoerster Nicoline Kuiper de zege veilig.

Aanvalsleiders Marloes Knol en Nikkie van Veen kregen in de eindfase het publiek op de banken. Met een prachtige combinatie midden voor het Bodegraafse doel werd de eindstand op 9-5 gebracht.

Aanvoerster Kuiper zei na afloop: "We konden bijna de hele wedstrijd het spel bepalen. Met het spelen tegen een topteam merk je hoe belangrijk iedereen in ons team is. Je wint zo'n wedstrijd niet omdat er 1 of 2 speelsters uitblinken, maar omdat iedereen gefocust is en haar kwaliteiten in kan zetten. We gunnen het elkaar ook gewoon heel erg. Een prachtige assist wordt net zo dik beloond als het afmaken. Deze wedstrijd was een enorme uitdaging voor ons. We hadden een doel om in de laatste fase van het seizoen nog punten te pakken van een top 3 team en dat is gelukt. Het vreugdegevoel was na afloop dan ook enorm. Ik wou na afloop met iedereen knuffelen," besluit ze breed lachend.

Volgende week reist de Zoetermeerse ploeg naar Wormerveer. De hamvraag zal dan zijn of er tegen de koploper wederom met zoveel passie en plezier gepresteerd kan worden. Aanvang wedstrijd is 20:30 uur.

SG WZC - BZ&PC: 9-5
Periodestanden: 1-2, 4-1, 2-2, 2-0
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 3x, Svetlana Wolters, Mariska L'Herminez, Nicoline Kuiper
Bijzonderheden: Marloes Knol en Nikkie van Veen brachten met hun 3 doelpunten hun totaal op 53 en 50 treffers.

De wedstrijdfoto's van Olaf Otten staan op de SG WZC facebookpagina

Foto: Met witte cap aanvoerster Nicoline Kuiper: "Het vreugdegevoel was enorm. Ik wilde na afloop met iedereen knuffelen" (Foto: OttenZien.nl/ Olaf Otten)

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-