Werff Lester van der


Lester van der Werff scoorde voor DWO


DWO verzuimde afgelopen zaterdag de drie punten mee terug naar Zoetermeer te nemen. In een niet al te beste wedstrijd werden de punten uiteindelijk tussen Vitesse Delft en DWO verdeeld. Voor Vitesse teleurstellend omdat het de koppositie had kunnen benaderen. Maar voor DWO hoopvol omdat met strijd en inzet voor de eindfase van de competitie een belangrijk punt was binnengehaald.

In de wandelgangen werd Vitesse Delft de afgelopen weken als belangrijke titelkandidaat getipt. Tijdens de eerste helft in Delft was hier echter geen spoor van terug te zien. DWO had hier wel een belangrijk aandeel in. Ondanks het feit dat vele Zoetermeerse spelers met een lichte blessure aan de wedstrijd waren begonnen, wisten ze pressie op de tegenstanders te zetten, waardoor de spelers van Vitesse nauwelijks in hun gevreesde spel konden komen. De verdediging van DWO stond, mede door terugkomst van Mike Misset, weer als vanouds waardoor de Vitessenaren geen echte kansen konden creƫren. Een onoplettendheid vlak voor rust bij de DWO-ers bracht Vitesse uiteindelijk toch op voorsprong nadat Sander van Akkeren met een kopbal DWO-doelman Roel Sluijsmans verraste.

Ook in de tweede helft vochten de spelers van DWO voor iedere meter, hetgeen Vitesse belemmerde om in hun eigen spel te komen. In de 55e minuut kwam DWO op gelijke hoogte nadat Lester van der Werff na aangeven van Marko Grootveld op sublieme wijze de bal achter de doelman van Vitesse Delft schoot. Na ruim een half uur spelen in de tweede helft doorbrak Delano Plomp de verdediging van de Deltenaren, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. DWO bleef druk op de tegenstander uitvoeren waardoor er voor de Vitessenaren nauwelijks mogelijkheden ontstonden om weer op voorsprong te komen. In de slotfase van de wedstrijd had DWO nog de drie punten mee naar Zoetermeer kunnen nemen als Romano Seedorf de bal direct in het lege Vitesse doel had geschoten. Nu duurde deze actie te lang en kon de doelman van Vitesse alsnog ingrijpen.

Na afloop van de wedstrijd overheerste bij DWO het positieve gevoel om in de komende weken met dezelfde inzet alsnog de belangrijke punten te kunnen binnenhalen. Komende zaterdag kan dat thuis in het Westerpark al gebeuren bij de wedstrijd tegen Be Fair.

Opstelling s.v. DWO:
Roel Sluijsmans, Jos Nagel (80/Stefan Baas), Mike Misset, Mike Mulder, Diego Best (17/Brian Jethoe), Arian Mohammadin, Wouter Bakker, Dane van der Burg, Lester van der Werff (64/Delano Plomp), Romano Seedorf, Marko Grootveld.

Scoreverloop:
1-0: Sander van Akkeren (min. 42)
1-1: Lester van der Werff (min. 55)

 

Tekst: Rob Bakker

Fotograaf: Jan van Zoomeren

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-