Werff Lester van derNa afloop van de wedstrijd tegen Be Fair, die in een 2-2 gelijke stand eindigde, overheersten bewondering en teleurstelling bij iedereen die DWO een warm hart toedraagt. Bewondering en respect voor de acht overgebleven spelers die met volle inzet één punt tegen het overtallige Be Fair wisten vast te houden. Teleurstelling omdat enkele spelers voor de zoveelste keer het eigenbelang boven het teambelang lieten gelden, waardoor het elftal op een directe degradatieplaats terecht is gekomen.

Be Fair begon aanvallend aan de wedstrijd, zette DWO direct onder druk en creëerde enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. De verdediging van DWO stond echter weer als een dijk en na de eerste aanvalsgolven van Be Fair kregen de spelers van DWO weer enigszins meer grip op de wedstrijd. De allereerste kans voor DWO was na een kwartier spelen gelijk raak nadat Lester van der Werff na een scrimmage voor het doel de bal tergend langzaam het doel van Be Fair doelman Rick van Hattum binnen kopte. Het tot dan toe voor beide supportersscharen aantrekkelijke verloop van de wedstrijd werd halverwege de eerste helft verstoord toen DWO-aanvaller Marko Grootveld binnen enkele minuten twee uiterst domme gele kaarten binnenhaalde, waarna zijn elftalgenoten gedwongen werden met tien spelers de 1-0 voorsprong te verdedigen. Dat vervolgens ook Arian Mohammadin ongelukkig binnen korte tijd met twee gele kaarten het veld moest verlaten, stelde trainer Sacha Tuijt voor nog grotere problemen.

Nadat de gemoederen in de theepauze enigszins tot bedaren waren gebracht moest DWO proberen de aanvalsdrift van Be Fair in toom te houden. Be Fair mocht aanvallen, wist zelfs op gelijke hoogte te komen, maar liet DWO toch ook weer op voorsprong komen nadat Van der Werff een strafschop benutte na een verkregen penalty na het neerhalen van Wouter Bakker in het strafschopgebied. De opdracht om de verkregen 2-1 voorsprong vast te houden werd eigenlijk onmogelijk nadat middenvelder Dane van der Burg op niet slimme wijze binnen één minuut ook twee keer geel incasseerde waardoor zijn medespelers met acht man verder moesten spelen. Die acht overgebleven spelers vochten en werkten echter voor wat zij waard waren. Ondanks de druk van tien veldspelers van Be Fair op de zeven veldspelers van DWO wisten de spelers van DWO lang de voorsprong vast te houden en hield DWO-aanvaller Delano Plomp zelfs nog drie Be Fair verdedigers bezig om hem een aanvalskans te beletten. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Post moest DWO toch nog één keer een doelpunt van Be Fair toelaten, maar verdedigde verder op uitstekende wijze het gelijke spel. Na afloop bleek dat ene veroverde punt toch nog niet genoeg want zowel MVV ’27 als Westlandia wonnen wel hun wedstrijd waardoor DWO op de voorlaatste directe degradatieplaats belandde. Komende paaszaterdag speelt DWO uit in Maasland tegen MVV ’27.

Opstelling s.v. DWO:

Roel Sluijsmans, Arian Mohammadin, Mike Misset, Mike Mulder, Jos Nagel (69/Jordi Spruit), Wouter Bakker, Lester van der Werff, Dane van der Burg, Jeroen Farber, Marko Grootveld, Romano Seedorf (52/Delano Plomp).

Tekst: Rob Bakker

Fotograaf: Jan van Zoomeren, op de foto  Lester van der Werff die twee keer scoorde voor DWO

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-