sgwzc dames 30 3

Svetlana Wolters twee keer scorend voor SG WZC (Foto: OttenZien.nl/ Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames konden het goede spel van de afgelopen weken geen vervolg geven. In Wormerveer beleefde SG WZC een akelige avond tegen koploper De Ham.

De equipe van vierdejaars trainer Ton Kloosterman draait dit seizoen verrassend mee in de top van het klassement. Bij winst zou promotie naar de Eerste Klasse nog mogelijk zijn. “Helaas, het mocht niet zo zijn.” klonk Kloosterman teleurgesteld. “We hebben de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken. De Ham maakte het ons erg moeilijk om aan te vallen. We kwamen maar moeilijk onder hun pressing vandaan. Onze passes waren onnauwkeurig en daar konden zij optimaal van profiteren. Dat deed De Ham erg goed.”

In het eerste kwart wist De Ham een 5-2 voorsprong te nemen om deze in het vervolg van de wedstrijd niet meer uit handen te geven. WZC kon geen vuist maken en zag via 8-3 en 10-5 uiteindelijk het duel in 11-8 eindigen.

“Qua stand een prima uitslag,” vond Kloosterman. “Alleen was ik minder tevreden over de manier waarop we die stand bereikten. Als je tegen de koploper speelt en we spreken uit dat we willen stunten, dan zal iedereen scherp aan zo’n wedstrijd moeten beginnen. Dat was vanavond niet het geval. Overigens heb ik me ontzettend zitten ergeren aan de denigrerende en kwetsende opmerkingen van een deel van het Wormerveerse publiek. Wat een onsportief gedrag zeg. Ik wilde daar één van de scheidsrechters op attenderen, kreeg ik gelijk rood en kon ik vertrekken. Zo heb je scheidsrechters die heel goed de regeltjes kennen en spelleiders die een wedstrijd aanvoelen. Vanavond hadden we helaas weer eens te maken met de eerste.”

Voor SG WZC is er dit seizoen niets meer te halen. Met nog enkele wedstrijden te spelen, is de knappe vierde plaats een feit. Een podiumplek zit er niet meer in en ook de nummer vijf kan de Zoetermeerse formatie niet meer inhalen.

De Ham 2 - SG WZC 1: 11-8

Periodestanden: 5-2, 3-2, 1-0, 2-3

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 4, Svetlana Wolters 2, Marloes Knol , Mariska L’Herminez

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-