taverzo-titelstrijd

Foto: spelers Borna Kovac en Gudmundur Stephensen. Fotograaf Elsbeth Parmentier.

 

Enjoy&Deploy Taverzo strijdt op donderdag 9 mei om 14:00 in Hilversum tegen FVT Visser/van der Ham om de titel in de eredivisie. Het team van de Zoetermeerders mag zich bij eventuele winst ook direct laten huldigen tot landskampioen, aangezien Enjoy&Deploy Taverzo in het najaar ook al de titel binnen sleepte. Bij winst van FVT staat een beslissingswedstrijd voor het landskampioenschap gepland op 20 mei 2013.

De ploeg uit Rotterdam wordt zeker niet onderschat door Taverzo. Zo waren Barry Wijers, Laurens Tromer en Martin Katchanov al een keer de betere met een 4-3 overwinning, begin 2013. Daarna presteerde de ploeg van coach Alfred de Jong constant en verloren in teamverband alleen nog maar van Enjoy&Deploy Taverzo in de halve finale van de beker.

Lukt het de ploeg uit Zoetermeer op 9 of 20 mei de titel in de wacht te slepen, dan is het voor het eerst in de vijftigjarige geschiedenis van Taverzo dat zij de landstitel behalen. FVT Rotterdam kan terugkijken op een roemrijke periode met vele landstitels.

Coach Martin Brinkhoff: “De voorbereidingen voor de finale zijn in volle gang. Borna Kovac en Yang Sen draaien samen een programma op Papendal. Nathan van der Lee en Gudmundur Stephensen haken volgende week aan bij de ploeg. Helaas zijn Boris de Vries en Lv Leyi niet fit. Het hele seizoen zijn we van Zoetermeer tot aan Denemarken en Frankrijk geweldig ondersteund door onze supporters en sponsoren. Ik hoop dat zij er in Hilversum ook weer zullen zijn en dat we het kampioenschap voor de club kunnen binnenslepen.”

Na afloop van het seizoen zal er een feest worden georganiseerd bij de club. Daarbij wordt uiteraard gehoopt op een huldiging, maar dat is uiteraard afhankelijk van de sportieve strijd. Bij winst op 9 mei, zal het feest aan het begin van de avond en bij terugkeer in Zoetermeer plaatsvinden in het clubgebouw.

-advertenties-

-goede doel-