phoenix3Korfbal- In een buitengewoon lekker zonnetje met een ietwat fris windje had Phoenix1 slechts één helft nodig om DKC over de knie te leggen. Na een stroef beginnetje zorgde een kwartetje goals (Christiaan Pieper 2, Stefan Naerebout en Koen Weening) ervoor dat Phoenix gelijk comfortabel op 1-4 kwam. DKC klampte aan maar na 22 minuten viel bijna alles wat er maar kon vallen, waardoor de Zoetermeerse ploeg heel snel uitliep naar een 6-15 ruststand. Geen vuiltje aan de lucht. Het blijft echter heel moeilijk om dan nog een goede tweede helft te spelen wanneer de wedstrijd eigenlijk gedaan is. In Delft was het niet anders. Je wil wel maar je hoeft niet meer.

Christiaan en Koen scoorden er beide nog twee en dat was het dan. De eindstand kwam op 19-12 toen het nieuws bekend werd dat ALO eraf ging tegen KZ Danaiden. Netto resultaat, nog een punt halen in drie wedstrijden.Volgende week zondag 12 mei moet het dan gaan gebeuren tijdens de uitwedstrijd bij ALO. Dit is ook een belangrijke dag voor Phoenix4 die tegen ALO3 ook kampioen kan worden en vooral Phoenix2 die 2 hele belangrijke punten kan halen tegen hekkensluiter ALO2.