kampioensfoto

Donderdag 9 mei behaalde de tafeltennisvereniging Taverzo uit Zoetermeer tijdens haar 50 jarige jubileum seizoen voor het eerst in haar historie het landskampioenschap. Tijdens de voorjaarsfinale tegen FvT Visser van der Ham kon Enjoy&Deploy Taverzo een beslissingsduel voorkomen door de 4-1 winst op de Rotterdammers. Alhoewel de uitslag mogelijk anders doet vermoeden, werd de ploeg van coach Martin Brinkhoff direct flink onder druk gezet door Barry Wijers en Laurens Tromer. De dit seizoen nog ongeslagen Borna Kovac, moest alle zeilen bijzetten tegen een ontketende Wijers en won nipt in 5 games. Gudmundur Stephensen kwam nog wel terug van een 2-0 achterstand, maar moest uiteindelijk de winst overlaten aan Laurens Tromer.

De jonge Tromer koos afgelopen seizoen voor de Nationale selectie en maakte vele trainingsuren met de spelers uit het team van Enjoy & Deploy. Eén van deze spelers, Yang Sen, oogde in de voorbereiding nog flink zenuwachtig, maar bleef zowel in het enkel als dubbelspel goed overeind. Beide teams besefte dat het dubbel cruciaal zou zijn en nadat dit dubbelspel na een spannende strijd in het voordeel van Taverzo werd beslist mochten de kopmannen Stephensen en Wijers aantreden.

groepsfototaverzo

In zijn derde jaar voor Enjoy & Deploy krijgt de publieksspeler uit IJsland de kans om het winnende punt binnen te slepen. In de laatste ontmoeting tussen beiden, ging Gudmundur nog onderuit, dit keer wist de IJslander de wedstrijd en dus het kampioenschap wel binnen te halen. Stephensen: “Ik heb 3 jaar moeten wachten op dit moment en ben er trots op mijn carrière te kunnen afsluiten met een landskampioenschap in Nederland.” 

Na afloop werd het team overladen met mooie felicitaties en de club heeft het seizoen met supporters en spelers goed kunnen afsluiten. De persoonlijke felicitaties kwamen onder andere  van de Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Dat doet ons veel goed, in 2008 organiseerde gemeente Zoetermeer in het kader van het Olympisch plan 2028 een bijeenkomst met alle sportaanbieders in Zoetermeer. Deze sessie met de gemeente, inspireerde Taverzo om de synergie te vinden tussen sportparticipatie, accommodatie en prestatie. Op al deze 3 onderdelen zijn flinke stappen gemaakt, de prestaties zijn er, de leden stromen op heel veel verschillende prestatieniveaus binnen om deel te nemen aan onze sport en binnen afzienbare tijd kunnen we dat ook nog eens gaan onderbrengen in een nieuw onderkomen. De focus op een topprestatie tijdens de Olympische Spelen in 2028 blijft daarbij een mooie stip aan de horizon om het succes van tafeltennis in Zoetermeer verder uit te bouwen.”

 

Foto's: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-