Ph4-kampioen

Phoenix 4 is al kampioen!

De dag dat Phoenix 1 haar kampioenschap kon vieren viel anders uit dan vooraf gedacht. Volgens het draaiboek zou eerst het 4e van Phoenix kampioen worden (zie foto).

ALO3, werd met gemak aan de kant geschoven door Phoenix 4 met Phoenix 4 heeft gewonnen met 9-14. Hun kampioenschap was daarmee een feit!

Daarna speelde Phoenix 2 de belangrijke wedstrijd tegen ALO2 die ook laatste stonden. Hoewel Phoenix wel het betere spel had werd dat niet echt in de stand tot uitdrukking gebracht (7-9). Maar de twee hele belangrijke punten gingen mee naar Zoetermeer.

De wedstrijd van het eerste begon stroef met een 3-1 achterstand maar hand over hand kon Phoenix de achterstand ombuigen naar een lichte voorsprong (4-6). Mooi was het einde van de eerste helft waarin in de laatste twee minuten drie maal gescoord werd en met een comfortabele 7-10 voorsprong de rust inging.

Het zag er 11 minuten na rust eigenlijk heel goed uit toen Phoenix uitliep naar een gat van vijf punten (8-13). En 7 minuten later was het 10-14.

Vanaf dat punt kreeg ALO de “geest” en scoorde vier keer in zeven aanvallen. Dat duurde slechts 5 minuten. Toen Stefan Naereboutmet zijn enige goal Phoenix weer op het goede spoor zette leek het scenario van de thuiswedstrijd zich te herhalen. Helaas besliste het lot anders, met twee makkelijke strafworpen en een afstandschot besloot ALO dat het nog te vroeg was om feest te vieren. Phoenix bleef steken op 17-16. Dit kwam omdat ALO zich terug vocht in de wedstrijd en de Zoetermeerders ineens heel verkrampt gingen spelen.

Phoenix 1 moet nog 1 punt uit de laatste 2 wedstrijden halen. Dit moet na het schoolkorfbaltoernooi gebeuren op 25 mei tegen Oranje Nassau uit Amstelveen.