20130512 14121 20130512 14127

Foto's: Links de ADO bus en rechts twee DSO talenten van de D1 en C1.

Voetbal - Bussen met buitenlandse kentekens op de parkeerplaats en verschillende talen die je hoort in de kantine van DSO, dat is het DSO - L.P. Borsboom Onderhoud B.V. – Toernooi. De voetballers van grote voetbalclubs uitkomend in de U12 (onder de 12 jaar) en de U14 (onder de 14 jr) kwamen hun krachten met elkaar meten. Ook dit jaar was de 4e editie van dit internationaal toernooi een groot succes.

Het is DSO ook dit jaar gelukt om een sterk bezet toernooi te organiseren. Dit met de volgende clubs: ADO Den Haag, Feyenoord, FC Groningen, FC Twente, FC Volendam, Club Brugge, Sv DSO, PSV ,RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam, N.E.C./FC Oss, Cercle Brugge, Randers FC, Derby County en FC Nitra.

Voorzitter van het organisatieteam Etienne Kleinis is blij met het enthousiasme van deze clubs om deel te nemen. Ook ziet hij het talent van deze jonge spelers: "Dit zijn de jongens die we over 10 jaar in de eredivisie zien spelen." Maar ook de toppers van nu hebben goede herinneringen aan het DSO top jeugdtoernooi. Zo vertelde Robin van Persie, in het blad 'GOAL!' dat hij de beste herinneringen heeft aan het DSO toernooi waar hij destijds als kleine jongen aan mee deed.

20130512 14119Opvallend dit jaar is de deelname van Derby County en FC Nitra uit onze zusterstad Nitra in Slowakije. De jeugdspelers van FC Nitra zijn veelal ondergebracht in gastgezinnen. Dit zorgt er voor dat de jongens al snel een band met elkaar hebben en is het bewijs weer eens geleverd dat voetbal verbroederd.

De winnaar bij de U12 is Derby County geworden. De Top jeugd cup voor de U14 is gegaan naar Club Brugge.

Etienne is enorm tevreden over de manier waarop het toernooi is verlopen. "Mede door de inzet van de vele vrijwilligers en het sportieve spel op het veld en de ondersteuning van L.P. Borsboom onderhoud B.V. mogen we het een zeer geslaagd toernooi noemen," aldus de voorzitter van het organisatieteam, Etienne Kleinis. 

Klik hier voor de Toernooi website.

 

Video: Introfilm DSO - J.P. Borsboom Onderhoud B.V. toernooi.

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

-advertenties-

-goede doel-