DSC 0274

Judo - Tijdens het internationale Toernooi Ippon Trophy Antwerp hebben de judoka’s van Budoschool Yotosama zich kunnen meten met internationale toppers. Tijdens dit toernooi konden de judoka’s euro’s verdienen voor elke gewonnen wedstrijd met een Ippon (volpunt).

Ayomi Bosdijk wist in haar nieuwe gewichtsklasse -48 kg knap voor de dag te komen. Met maar liefst 5 ippon zeges waaronder de nummer 3 van België, Van Overstreaten, wist ze de finale te bereiken. Hier was de Belgische Kampioene Maekelberg haar net te snel af waardoor Ayomi genoegen moest nemen met zilver.

Camiel Roskamp wist 6 partijen op rij te winnen maar maakte in de halve finale een inschattingsfout. Om het brons werd snel met Ippon gewonnen zodat ook hij het ere metaal mocht ontvangen. Frank Kouwenberg (-90 kg) behaalde de 3e medaille voor Yotosama door het brons op te eisen in de klasse -90 kg.

Pim Steens, Robert Soen, Michael Middelkoop en Anne van der Brugge wisten allen via hun poules de finale ronde te bereiken maar bereikten het ere schavot niet.