Korfbal – De eindstand in de kampioenswedstrijd tussen Phoenix 1- Oranje Nassau 1 was 21-11. Hiermee heeft Phoenix laten zien dat ze de beste zijn.

25 mei was in alle opzichten een geslaagde dag voor de hele vereniging Phoenix. Talloze vrijwilligers hebben zich weken van te voren ingespannen om schoolkinderen aan het korfbal te laten ruiken. Na afloop van een geslaagd schoolkorfbaltoernooi was het om vijf uur dan eindelijk zover, de kampioenswedstrijd kon gespeeld worden.

 

Het eerste korfbalteam
van Phoenix is kampioen.
Phoenix1kampioen

Phoenix 1 moest een sterk veldseizoen, een wedstrijd voor het einde, afsluiten met een kampioenschap. Wat een week eerder niet lukte tegen ALO werd nu ruimschoots gecompenseerd door een reprise van de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau (A). Na een mooi uitgespeelde kans van Oranje Nassau kwamen we weliswaar met 0-1 achter maar vanaf het begin was al duidelijk dat Phoenix superieur was aan de ploeg uit Amstelveen.

Twee doelpunten van Christiaan Pieper , Koen Weening en Anouk SintNiklaas zorgde voor een comfortabele voorsprong die gaandeweg de eerste helft langzaam werd uitgebreid naar 9-2.

Met nog wat schoten wisselingen en een ruststand van 10-4 was het kampioenschap eigenlijk al een feit. Slechts een lichte inzinking in de tweede helft. Maar met een kwintet van Koen Weening (2x), Kevin van Mil (2x) en Stefan Naerebout werd de stand 18-7 en was het voor niemand meer echt een vraag wat de uitkomst zou worden van deze wedstrijd.

Volgend jaar speelt Phoenix1 ook op het veld in de eerste klasse. Wanneer Phoenix2 van BEP wint spelen ook zij volgend jaar weer in de (reserve) eerste klasse. Ook de C1, die gelijk met het eerste aan de bak moest, werd gedeeld eerste met Haarlem en Fiks C1 dus er was alle reden tot een gezellig feestje bij Phoenix.

PhoenixC1kampioen Feest voor Phoenix C1

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

-advertenties-

-goede doel-