IMG 8991 klein

“Speel naar mij, naar mij!” was een veel gehoord geluid afgelopen zaterdag op het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, georganiseerd in samenwerking tussen de gemeente en sv Phoenix.

IMG 8992kleinMet enthousiasme maakten zo’n 450 leerlingen van 23 verschillende basisscholen vaak voor de eerste keer kennis met korfbal in wedstrijdvorm. Tijdens de wedstrijden streden de schoolteams met grote inzet om de winst. Sportiviteit stond bij alle teams en begeleiders voorop. Een wedstrijd winnen was fijn, maar plezier in het spel en een gezellige dag was het belangrijkste.

Dat was ook te merken: de sfeer was goed en zelfs het weer werkte mee. Kortom een geslaagd schoolkorfbaltoernooi.

Geen toernooi zonder winnaars. Basisschool Prins Claus was het meest succesvol met in elke leeftijdscategorie (groep 3/4, 5/6 en 7/8) een poulewinnaar. In de leeftijdsgroep 7/8 werd Prins Claus ook de uiteindelijke nummer 1, na een spannende wedstrijd tegen De Edelsteen. Basisschool De Edelsteen was in twee categorieën poulewinnaar. Deze school werd de uiteindelijke nummer 1 in de leeftijdsgroep 5/6, na een overwinning op De Baanbreker. .

De winnende teams van Prins Claus en Edelsteen mogen Zoetermeer vertegenwoordigen op het provinciaal  schoolkorfbaltoernooi in Alblasserdam.

Alle (poule)winnaars ontvingen een mooie beker.

De poulewinnaars op een rijtje:

Groep 3/4: Prins Claus, Spelevaert, Springplank, Tjalk (2 teams), Waterlelie.

Groep 5/6: Baanbreker, Edelsteen, Piramide, Prins Claus, Prinsenhof, Prins Floris

Groep 7/8: Edelsteen, Prins Claus (2 teams).

-advertenties-

-goede doel-