In Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werd het Open Nederlandse kampioenschap Masters gehouden.  Uit ondermeer Rusland, Turkije en België deden zwemmers mee van 20 jaar t/m 85+. Ondermeer oud deelnemers van toonaangevende internationale toernooien t/m vele recreatieve zwemmers die toch hunkeren naar een wedstrijd element één keer per jaar deden mee. In totaal  859 zwemmers die goed waren voor ruim 3000 starts.
Zwemvereniging Zoetermeer deed mee met 12 zwemmers, onder wie enkele echte gouddelvers die ook internationaal goed mee kunnen draaien.
Delia Badoux was met vijf gouden medailles en één zilveren degene met de meeste prijzen. Vooral haar tijd op de 100 meter vrijeslag van 1.02.68 mag er zijn.
Bij de heren was Simon Ravesteijn de ‘kopman’. Hij pakte op de drie schoolslag nummers steeds een prijs mee. Zijn eerste prijs op de 50 meter schoolslag was ook meteen zijn beste prestatie. Nog net onder de magische 600 Fina punten( aanduiding van niveau) , maar wel dik onder de 32 seconden. John Stoffer pakte op dezelfde afstand en slag de derde prijs.  Hij was met deze bronzen medaille extra tevreden en hoopte zo twee jaar van blessures eens af te sluiten met mooie prestaties. Ook terug van weggeweest was Harald Mulder die op de 100meter vlinderslag net 4de werd. Harald is ook een half jaar geblesseerd geweest, maar gelukkig precies voor dit toernooi weer op tijd fit. Hopelijk volgend jaar wel op het ereschavot.
Sanne van Dijk viel individueel helaas naast de prijzen, maar samen met haar trainingsmaatje Sanne Maas werden ze wel mooi 3de op de vier keer 50 meter vrijeslag estafette. Dit mede dankzij ploeggenoten Linda Hoogendam en Chita van der Choorbergh.

zvzIn september staat het EK masters op de planning voor de grote groep Masters die met ongeveer 20 enthousiaste zwemmers wekelijks drie keer trainen in zwembad Het Keerpunt.   
Een aantal masters  traint hierbij zeer fanatiek, maar er zijn genoeg Masters die één keer per week komen om hun conditie op peil te houden. Al dit onder leiding van vier ervaren trainers waarbij alle slagen worden beoefend.

-advertenties-

-goede doel-