DSC 0755

Zondag 25 mei 2014 werd in Leersum het eerste en tweede danexamen Wadokarate afgenomen. Drie Zoetermeerders, leden van karatevereniging Tomo no Kai, namen deel aan dit examen. Alain Manche deed examen voor eerste dan (zwarte band), Shanna de Bruijn en Anoeska Suijker deden examen voor tweede dan.

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om landelijk examen te doen voor zwarte band en hoger bij de Karate-do Bond Nederland (KBN). 's Ochtends mocht Alain Manche eerst alleen en daarna samen met zijn karatepartner Mark Neijssel oefeningen laten zien aan een achtkoppige jury.

Verschillende onderdelen kwamen aan bod: basistechnieken waaronder trappen en stoten, kata (vaste gevechtsvorm) en samen met partner gevechtsoefeningen en sparring. Alain liet een mooi, technisch sterk examen zien en mocht na anderhalf zijn zwarte band in ontvangst nemen en om zijn middel knopen met de complimenten van de jury.

DSC 0170 DSC 0396
Alain Manche met shuto uke, open hand blokkering Shanna en Anoeska voeren de basistechnieken uit tijdens het examen

In de middag mochten Shanna en Anoeska aantreden voor hun tweede danexamen (tweedegraads zwarte band). Beide dames hebben jarenlange wedstrijd- en lesgeefervaring bij Tomo no Kai, de karatevereniging waar zij trainen, en daar maakten zij goed gebruik van tijdens hun examen. Tijdens de partneroefeningen kon je duidelijk zien dat zij al twaalf jaar met elkaar trainen en dus goed op elkaar zijn ingespeeld. Ook Shanna en Anoeska mochten aan het eind van hun examen zich verheugen in het behalen van hun tweede dan.

Door het warme weer en het publiek dat in grote getale aanwezig was, was het erg benauwd in de zaal. Dit waren geen optimale omstandigheden om een conditioneel zwaar examen te doen. Gelukkig konden alledrie de examenkandidaten goed met deze zware omstandigheden omgaan.

 

Tekst: Martha Pelkman, foto's: Peter Zaal

-advertenties-

-goede doel-