Tuijt Sascha 1

De huidige assistent-trainer van topklasser Scheveningen keert volgende zomer terug naar de club waar hij zijn voetballoopbaan begon. Met de ervaring die hij de afgelopen jaren als trainer heeft opgedaan én zijn kennis van voetbalvereniging DWO is het zijn opdracht om de huidige koploper in de derde klasse A te laten doorgroeien naar een stabiele tweedeklasser.


Sascha Tuijt, 41 jaar en momenteel werkzaam als docent Lichamelijke Opvoeding op het Erasmus College in Zoetermeer, begon zijn trainersloopbaan bij DWO toen hij daar nog voetbalde in DWO 1. Hij startte als trainer van de senioren bij ASC, gevolgd door DSO, Meerburg, Wilhelmus en Scheveningen. In het seizoen 2010-2011 was hij trainer van de B-selectie en vervolgens drie seizoenen assistent-trainer bij Scheveningen.


Sascha Tuijt heeft, net als zijn broer Leon, bij DWO in de jeugd en bij de senioren gevoetbald. In zijn eerste jaar bij de C-junioren werd hij benaderd door Feijenoord en heeft hij bij die profclub tot en met het eerste jaar van de A-junioren gespeeld. Zijn vader was voorzitter van de Zoetermeerse vereniging met bijna 1000 leden. Kortom, de verbondenheid met DWO garandeert dat hij zich weer snel thuis zal voelen bij de Westerparkers!


De terugkeer van Sascha Tuijt bij DWO staat overigens niet op zichzelf. De afgelopen jaren zijn diverse spelers (o.a. Roel Sluijsmans, Pascal Houterman, Dane van der Burg, Mike Misset, Wouter van Ginkel) teruggekeerd bij DWO. De selectie van de nieuwe trainer bestaat dan ook voor 99% uit DWO’ers, waarin ervaren en jonge spelers een goede mix vormen.


Als nieuwe hoofdtrainer van DWO wordt Sascha Tuijt uitgedaagd om de successen van de afgelopen jaren door te trekken. In de zomer van 2010 koos DWO ervoor om de seniorenselectie voortaan in de zaterdagafdeling van de KNVB te laten spelen. Binnen twee jaar is DWO gepromoveerd naar de derde klasse, waarin het momenteel koploper is en de eerste periodetitel heeft behaald. Het tweede elftal is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de reserve tweede klasse, terwijl DWO onder 23 jaar in de Delftse competitie poule A trotse koploper is en op koers ligt om (van de 16 elftallen) de halve finales te bereiken.

-advertenties-

-goede doel-