DSC 4003

Mike Roos scoort voor Meervogels

Korfbal- In een overvolle sporthal De Veur trad Meervogels aan voor zijn 2e thuiswedstrijd in de zaalcompetitie tegen KOAG uit Waddinxveen. In een rommelige en slordige beginfase was het de thuisploeg met het betere het spel. Door treffers van Mike Roos, Lars Ottenvanger, Tosca Breeschoten en Tariq de Wit werd een 4-2 voorsprong genomen. Meervogels liep wel uit naar 6-2 maar KOAG uit Waddinxveen wist weer aan te haken voordat de wedstrijd vroegtijdig zou worden beslist. In de tumultueuze slotfase van de 1e helft ontving Kevin Barnhard van KOAG een gele kaart voor herhaaldelijk commentaar op scheidsrechter P. de Haan. Misschien was dit net dat kleine zetje dat KOAG nodig had want vanaf dat moment was het een gelijkwaardige wedstrijd. Na tussenstanden van 7-5 en 9-7 werd de ruststand bepaald op 10-9 in het voordeel van Meervogels.

DSC 3961In de openingsfase van de 2e helft nam Meervogels al snel het heft in handen. Treffers van  Tariq de Wit en Lars Ottenvanger, die uiteindelijk topscorer werd met 7 doelpunten liep de blauw-witte brigade uit naar een 15-11 voorsprong. KOAG kroop daarna dichterbij en met nog een klein kwartier te gaan stond het plots weer gelijk: 15-15. Wederom waren het Mike Roos en Tariq de Wit die daarna de voorsprong brachten voor de thuisploeg. Dit nadat ook Matthijs Venema een gele kaart ontving na een overtreding op Tjalle van Zoelen. Ondanks nog een aantal hachelijke momenten in de slotfase was de winst uiteindelijk voor Meervogels met 19-17.

De overwinning werd nog meer gevierd door de spelers omdat Meervogels de koppositie overneemt in de 1e klasse D.

Volgende week is in Hardinxveld Giessendam de wedstrijd tegen Vriendenschaar in sporthal De Wielewaal. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 december als DES uit Delft op bezoek komt. Die wedstrijd begint om 19:50 en de toegang in sporthal De Veur is gratis.