GIJS011114 orgZoetermeer Panters is sinds zaterdagavond de aanvoerder in de eerste divisie ijshockey. In het uitduel tegen directe concurrent GIJS Groningen leek het er lang naar uit te zien dat de gastheren met de zege aan de haal zouden gaan. Uiteindelijk was het Panters rookie Bas Tammerijn die in de 51ste minuut voor de tweede maal in de wedstrijd de puck langs GIJS goalie Tom Korte schoot en daarmee de 2-3 in Zoetermeers voordeel liet aantekenen.

Voorbereidingen

De voorbereiding voor deze verre uitwedstrijd begon net zoals vorig jaar met tussenstop in het hoge noorden voor een maaltijd voor het gehele team bij de moeder van coach Marc van den Elskamp. Op het ijs waren het echter in eerste instantie de Groningers die de dienst uitmaakten. Na bijna tien minuten opende Klaver Jan Middelweerd namens de thuisploeg de score. Vanuit de Hotwings Panters werd er van alles aan gedaan om een gelijkmaker te forceren. Helaas was dat zonder verder resultaat in dit deel van de wedstrijd.

De tweede periode werd de voorsprong door de noorderlingen nog verder uitgebouwd. Al na zesentwintig seconden na rust was het Kevin Kuiper die Panters goalie Jan Willem Groenheijde kon passeren. Toch had het fysieke spel van de Groningers zijn uitwerking verloren want in de 13e minuut was het routinier Joy Turpijn die de 2-1 voor Zoetermeer op het scorebord kon brengen.

Na zeven minuten in het derde part was het wederom het team van Panters coach Van den Elskamp dat het Groninger net wist te vinden: De gelijkmaker kwam op het conto van Zoetermeer speler Bas Tammerijn. Hierna volgde er een periode van straffen aan beide kanten, maar belangrijker nog: De tweede goal van de avond van de jonge Bas Tammerijn die met deze 2-3 de matchwinner werd.

Leiding

Door dit resultaat gaan de Hotwings Panters nu alleen aan de leiding in de eerste divisie, maar het Haagse HIJS Hokij en de tegenstander van zaterdag avond, GIJS Groningen volgen op respectievelijk 1 en 2 punt(en). Komende zaterdag 8 november is Pro Class Lions uit Dordrecht te gast in het Silverdome. Zoals gewoonlijk begint ook dan de wedstrijd om 20.00 uur.

Tekst: Michel Streur