sgwzc 10 nov14De prima keepende Kim den Hollander was een flinke sta-in-de-weg voor de Utrechtse aanvalsters (Foto: Olaf Otten)

Waar de Zoetermeerse waterpolodames vorige speelronde de punten aan UZSC mee moest geven (8-10) zo nam SG WZC zaterdag de volle buit mee bij stadsgenoot ZV Utrecht. Het werd in een speels duel 5-8.

Onnauwkeurigheid bij Zoetermeers balbezit voorkwam een walkover. De equipe van coach Ton Kloosterman vergat hier en daar een goede kans om te zetten in een doelpunt waardoor ZV Utrecht met opportunistisch spel enigszins bij kon blijven. De rode lantaarndrager kwam echter nooit dichtbij genoeg om aanspraak te maken op de winst.

Kloosterman na afloop: „Het was een lekkere wedstrijd en we speelden met veel passie en plezier. We hebben hard gewerkt en 3 prima kwarten gespeeld. Door concentratieverlies helpen we ZV Utrecht terug de wedstrijd in. Dat was onnodig, maar wel weer een leermoment.”

Volgende week zaterdag is er een interessant thuisduel tegen VZV IJmuiden. Om 19:45 uur valt de eerste bal in het water in zwembad de Veur.

ZV Utrecht - SG WZC: 5-8

Periodestanden: 1-2, 0-2, 2-2, 2-2

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4x, Nikkie van Veen 3x, Svetlana Wolters

In het kielzog van het vlaggenschip wist het Zoetermeerse talententeam de goede reeks van 3 aaneengesloten winstpartijen geen gevolg te geven. De punten bleven Barendrecht.

-advertenties-

-goede doel-