KNSB Cup shorttrack 15-11 Silke van Riel en Kjeld Vloemans

Silke van Riel en Kjeld Vloemans

Op zaterdag 15 november waren er in het Zoetermeerse ijsstadion Silverdome shorttrack wedstrijden te zien. Het betrof de eerste wedstrijd van de KNSB-cup competitie. De te rijden individuele afstand was de 1000 meter. Per divisie waren er heats, halve finales en een finale.

Voor IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) kwamen er diverse schaatsers in actie. Felicia van Dam behaalde in de F-divisie de 13e plaats. Silke van Riel werd 16e (E-divisie). In de D-divisie werden Thomas Hoogendoorn en Kjeld Vloemans helaas slechts 17e en 18e. Bas van Belle verloor een topclassering door een val in de finale maar werd desondanks in het klassement 5e met allemaal persoonlijke records. Rick de Groot reed naar een prima 7e plek in de sterk bezette B divisie. Bij de absolute toppers in de A divisie was slechts 1 rijder van de YVZ vertegenwoordigd. David te Cate reed op zijn thuisbaan naar een 14e plek.

Spectaculair waren de afsluitende relay wedstijden over 3000 meter. Op dit onderdeel strijden tegelijkertijd maximaal 4 ploegen met elk 4 rijders op de wedstrijdbaan. Dat betekent dat er op het ijs steeds 16 schaatsers zijn waarvan steeds 4 in de wedstrijdbaan . De rijders van één ploeg lossen elkaar af middels een duw waarbij het natuurlijk spannend is of en wanneer de posities wisselen. Gelukkig zijn er geen grote valpartijen geweest maar wel succesvolle plaatsen. Het ochtend-team van YVZ werd 2e in haar race. In de middag werd David met zijn team eerste en Rick in zijn race 2e.

Al met al was het een succesvolle dag voor shorttrackend Zoetermeer in het ijspaleis Silverdome. De volgende KNSB-cup is alweer volgende week zaterdag met races in Groningen over de afstand van 500 meter.

-advertenties-

-goede doel-