gameeindhovenuit171114Zondag stond voor Hotwings Panters de uitwedstrijd tegen het combinatieteam van Eindhoven Kemphanen 2 en de academie van de Nederlandse IJshockey bond op het programma. Met de wetenschap dat achtervolger HIJS Hokij gewonnen had, was het zaak voor het team van coach Marc van den Elskamp om ook nu weer de wedstrijd met winst af te sluiten. Dat gebeurde ook, zij het moeizaam: pas elf seconden in overtime werd de winst veiliggesteld na een goal van captain Pascal van de Velde die de 5-6 liet aantekenen.

Voortvarend

De Zoetermeerse formatie begon voortvarend aan de eerste periode want al na zes minuten was het Scott van den Elskamp die de 0-1 op het scorebord bracht. Vijf minuten later kwam de gelijkmaker van de stick van Kemphanen speler Kayo van Zoest die de puck langs Panters goalie Danny van Rijswijk werkte.

In de tweede periode kwamen de gastheren zelfs op voorsprong door Joey Beeren, maar nog geen minuut later was het Thomas Borgman die orde op zaken stelde. Toch kwamen de Hotwings Panters hierna weer op een grotere achterstand want Kayo van Zoest maakte namens Eindhoven zijn tweede goal van de avond gevolgd door de 4-2 door Damian Kluijtmans.

De boodschap voor de derde periode was duidelijk: terugkomen. De eerste die de marge verkleinde was Jason Boereboom waarna Marko van Leeuwen de 4-4 langs Kemphanen goalie Jorit Vos wist te pushen. Daarna was het weer de beurt aan Eindhoven om via Jasper Nordemann op voorsprong te komen, maar vlak voor tijd was het wederom Thomas die de Panters met de 5-5 naar extra speeltijd schoot. Hierin viel al snel een beslissing want al na 23 seconden schoot Zoetermeer aanvoerder Pascal van de Velde de puck in het lege Eindhovense doel en stelde daarmee de winst veilig.

Koppositie

Hiermee pakte de Hotwings Panters weer de koppositie over ten koste van het Haagse HIJS Hokij. Komende zaterdag staat het thuisduel tegen Ahoud Nijmegen Devils op het programma. De wedstrijd begint dan om 20.00 uur in het Silverdome.

-advertenties-

-goede doel-