Quincy Vlijtig en Wouter Maas foto Lisa de Wolf

Quincy Vlijtig en Wouter Maas in actie

Voor het eerst in de nog jonge historie van het flowboarden heeft Nederland al een primeur in handen. Na vier jaar Engeland vormt Dutch Water Dreams (DWD) in Zoetermeer het decor voor de Europese kampioenschappen flow- en bodyboarden 2014. De zogeheten flowriders van DWD zijn het toneel, waarop de beste flowboarders van Europa zich zondag 5 oktober presenteren. De winnaar kan zijn koffers pakken om deel te nemen aan de WK in Dubai (VAE).

Quincy Vlijtig Wouter Maas en Tim van Dortmont foto Shakabrah.nlMet drievoudig Europees kampioen Quincy Vlijtig (21) heeft Nederland niet alleen de titelverdediger in huis, maar ook de beschikking over de gedoodverfde favoriet voor de komende editie van de EK bij de mannen. Hij zal de titel echter niet cadeau krijgen, want in de persoon van Wouter Maas heeft hij een geduchte rivaal. Zijn trainingsmaatje is tot op het bot gemotiveerd om Quincy van de troon te stoten.

Underdog, maar misschien wel de verrassing van het evenement, is de 18-jarige Tim van Dortmont bij de junioren (-18 jaar). Volgens kenners en ingewijden is deze talentvolle flowrider een van de kanshebbers om op de hoogste trede van het ereschavot te rijden.

Met de beste riders uit onder andere Engeland, Zweden, Finland, Frankrijk, Spanje, Duitsland staat er een internationaal topveld op de flowriders en garandeert de organisatie van de EK veel spektakel. De ‘best trick contest’ na de finales draagt daar ongetwijfeld aan bij. Het evenement bestaat uit drie ronden, in de ochtend te beginnen met de kwalificaties, na de lunch de halve finales en eind van de middag de finales.

Flowboarden is een combinatie van surfen, skateboarden en wakeboarden op een zogenoemde flowrider die een constante golf produceert. In tegenstelling tot het traditionele surfen, waarbij de surfer snelheid maakt door met het water mee te liften, stroomt het water bij flowboarden met een snelheid van 50 kilometer per uur tegen de surfer in. De deelnemers worden beoordeeld op basis van stijl, tricks en moeilijkheidsgraad.

Bezoekers worden van harte uitgenodigd om de flowboarders aan te moedigen, de entree is vrij! Dutch Water Dreams vind je in het Van Tuyllsportpark aan de van der Hagenstraat 3. De finales worden zondag tussen 16 en 17.30 uur verwacht.

Om een indruk te krijgen van de Nederlandse troeven én de sport:

http://shakabra.nl/nieuws/flowboardprimeur-met-de-ek-in-dwd/

-advertenties-

-goede doel-