curlingclub-pwa2Voor het eerst sinds de introductie van de curlingsport in Nederland, vindt een internationale titelstrijd plaats op Nederlandse bodem. De Curlingbaan Zoetermeer ontvangt van 4 tot en met 11 oktober 2014 zeventien landenteams voor het Europees Kampioenschap Curling voor de C-divisie.

In totaal zijn veertien landen vertegenwoordigd tijdens het toernooi in Zoetermeer. Bij de heren doen teams mee uit België, Bulgarije, IJsland, Ierland, Israel, Luxemburg, Servië, Slovenië, Slowakije en Wit-Rusland. Bij de dames strijden teams uit Ierland, Kroatië, Nederland, Slovenië, Slowakije, Spanje en Roemenië om promotie. Zowel bij de heren als de dames kwalificeren de beste twee teams zich voor de B-divisie. Dat toernooi vindt plaats van 22 tot en met 29 november in Champéry, Zwitserland, gelijktijdig met de A-divisie.

Nederlandse dames

Het Nederlands damesteam bestaat uit Marianne Neeleman (skip), Kimberly Honders (3rd), Shirley Miog (2nd), Bonnie Nilhamn (lead) en Ester Romijn (alternate). Zij hopen zich via het toernooi in eigen land bij het herenteam te voegen, dat reeds geplaatst is voor de B-divisie. Twee jaar geleden greep Nederland in Turkije met een derde plaats net naast promotie.

Wedstrijdschema

Van 5 tot en met 10 oktober zijn er dagelijks vier wedstrijdrondes, die beginnen om 8.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur en 20.00 uur. Een wedstrijd duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. De Nederlandse dames komen op de volgende momenten in actie:

zondag 5 oktober om 16.00 uur tegen Slovenië

maandag 6 oktober om 20.00 uur tegen Roemenië

dinsdag 7 oktober om 16.00 uur tegen Slowakije

woensdag 8 oktober om 8.00 uur tegen Kroatië

woensdag 8 oktober om 20.00 uur tegen Ierland

donderdag 9 oktober om 16.00 uur tegen Spanje

Op vrijdag 10 oktober om 20.00 uur spelen de nummers één en twee uit de poulefase de finale. De winnaar plaatst zich direct voor de B-dvisie. De verliezer krijgt op zaterdag 11 oktober om 13.30 uur nog een herkansing tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers drie en vier uit de poulefase.

Over Curlingbaan Zoetermeer

Alle wedstrijden worden gespeeld op de Curlingbaan Zoetermeer in de Silverdome in Zoetermeer (Van der Hagenstraat 20, ingang West). Curlingbaan Zoetermeer is als enige officiële curlinghal in de Benelux een bijzonder ijssportcentrum, waar zowel particulieren, bedrijven als topsporters terecht kunnen voor een onvergetelijke ervaring in Olympische sferen.

-advertenties-

-goede doel-