EDT6566-ed-1-web

Enjoy & Deploy Taverzo kon afgelopen weekend niet beschikken over Roel Bogie. De dertienjarige ontving een uitnodiging van de Europese tafeltennisbond om samen met Westa speler Kas van Oost deel te nemen aan een stage met de Euro Talents. De vierde speler in de ‘eredivisie selectie’ van de Zoetermeerders, Yang Ming moest noodgedwongen de eerste twee wedstrijden missen, maar sloot zich afgelopen week aan bij de ploeg. Yang Ming is 17 jaar oud en speelde de afgelopen jaren voor het team van de provincie Shangdon, een provincie die meer bekende talenten naar Nederland bracht. Onder andere Li Nan Sun, Liu Qiang, Li Jiao en de wereldkampioen in Rotterdam 2011, Zhang Jike.

Coach Martin Brinkhoff koos ervoor om EK deelnemers Benedek Olah en Rajko Gommers te laten starten en de Chinese debutant als derde man op te stellen. Bij zowel Gommers als Olah, zat het EK duidelijk nog in de benen en beiden lieten het met regelmaat op de beslissende punten aankomen. Yang Ming was dat niet van plan, met een grote glimlach op het gezicht, genoot Ming duidelijk van alle aandacht. Met zeer veel servicedruk en aanvallend spel won Yang Ming beide wedstrijden met 3-0. Enjoy & Deploy Taverzo stond ook na de pauze geen punten meer af aan Tempo Team, waardoor met 6-0 werd gewonnen van veelvuldig Nederlands kampioen, en icoon van weleer.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “Uiteraard zijn we blij met dit resultaat, hierdoor klimmen we naar de bovenste posities in een uitermate competitieve eredivisie dit jaar. Daarnaast heb ik vandaag ondanks het verschil in sterkte genoten van tafeltennis als kijksport. Al onze spelers zijn in staat om het publiek met aantrekkelijk aanvallend spel te vermaken.”

Zaterdag 11 oktober 2014 speelt de ploeg uit Zoetermeer in Hilversum tegen de huidige koploper in de eredivisie. 19 oktober is de eerstvolgende thuiswedstrijd in Zoetermeer.

 

Foto: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-