20141004-29538

Een droom die op een spectaculaire manier is uitgekomen: dit jaar bestaat Sportschool Da Graça, geleid door de gelijknamige stichter Antonio Da Graça, 25 jaar.

Antonio da Graca (Sao Nicolau, Kaapverdië 1956) is in 1978 gestart met karate. Hij startte 25 jaar geleden met lesgeven naast zijn werk en heeft er door het succes van de sportschool zo’n 15 jaar geleden zijn beroep van kunnen maken. Hij heeft in 25 jaar in alle wijken van Zoetermeer lesgegeven in verschillende sportcomplexen. Met dank aan de gemeente beschikt hij nu over een eigen locatie aan het Kerkenbos in Meerzicht waar hij dagelijks les geeft in Kyokushin karate, Muay Thai- en Kick boxen en Tae-bo.

20141004-29530 20141004-29532

Burgemeester Aptroot feliciteerde Antonio met het jubileum van de school, hij omschreef de sensei als een man die niet alleen een groot sporter is, maar ook veel betekent voor heel veel jongeren. De maatschappelijke inzet van Antonio is groot en veel jongeren uit zijn dojo hebben geprofiteerd van zijn lessen. Discipline, inzet, controle, zelfvertrouwen en respect zijn sleutelwoorden die in praktijk gebracht worden in de lessen. De burgemeester overhandigde de Sportwaarderingsprijs aan Antonio, als waardering voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

Antonio: “Karate is geen sport maar een levenswijze voor mij. Never give up is het belangrijkste motto!”

Het officiële gedeelte van het jubileum werd afgesloten met een demonstratie door de leden van de sportschool en sensei Antonio zelf. De allerjongste leden lieten zien hoe zij oefenen met Muay Thai boksen, oudere leden lieten de traditionele kata zien. Sensei Da Graça sloot zelf de demonstratie op spectaculaire wijze af door het uitvoeren van een serie breektesten: 25 stenen gingen door midden, voor elk jaar één.

20141004-29533 20141004-29545

Antonio Da Graça geeft les aan volwassen en kinderen op zijn sportschool maar ook op verschillende scholen in Zoetermeer. Kyokushinkai betekent uiterste, waarheid en samenwerken. Hij heeft deze filosofie aan honderden leden doorgegeven die deze binnen en buiten de sportschool naleven.

Na 36 jaar karate en 25 jaar een sportschool in Zoetermeer heeft hij nog steeds een enorme passie voor karate. Zijn passie voor karate is overgegaan op zijn zoon Anthony die een sportopleiding HALO volgt en ook lesgeeft op de sportschool.

Meer informatie in het portret op: http://www.zoetermeeractief.nl/z-meerders/portretten/4851-mijn-machine-heeft-alleen-een-aan-knop

-advertenties-

-goede doel-