Foto 5

Een selectie van veertien karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag deelgenomen aan het onderdeel kumite op het 20e Open Elhatri Karate Toernooi in Eindhoven. Dit grote internationale toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar ruim 600 deelnemers uit binnen- en buitenland. Het toernooi, zoals gebruikelijk het eerste van het seizoen voor Kai Sei, is inmiddels uitgegroeid tot een zwaar toernooi, waaraan nationale selecties deelnemen. Op zaterdag stond het onderdeel kata (stijlvorm) op het programma. Kai Sei had geen deelnemers voor dit onderdeel.

Zondag stond in het teken van kumite (wedstrijdvechten). Rayan Laghmich veroverde de 2e plaats in de categorie jongens 8/9jaar 20-31 kg. Na de voorrondes met volle overtuiging te hebben gewonnen, wist hij in de halve finale met een nipte overwinning de finale te bereiken. Zijn tegenstander was helaas net een maatje te groot, waardoor hij een hele mooie 2e plaats haalde. In de categorie jongens 10/11 jaar 38-43 kg kwam Noah Niese uit. Hij strandde in de eerste ronde. Elvin Gerritsen en Chakir Laghmich kwamen samen uit in de categorie jongens 10/11 jaar 43-62 kg. Elvin won de voorrondes op zeer spannende wijze, één op scheidsrechterbeslissing en één met een score op het tijdsignaal. Hij bereikte hiermee de halve finale, waarin hij verloor van de latere poulefinalist. Daardoor plaatste hij zich direct voor de B-finale, die hij ook op scheidsrechterbeslissing wist te winnen en behaalde daarmee een zeer verdiende 3e plaats. Chakir verloor de eerste ronde van de regerend Nederlands Kampioen, die zich niet plaatste voor de finale, waardoor er voor Chakir geen herkansing in zat. In de categorie meisjes 10/11jaar 33-46 kg won Mex Onderwater overtuigend de eerste ronde. Na deze ronde kwam ze niet verder in het toernooi. Ayman van den Bosch verloor in de categorie jongens 10/11 jaar 24-34 kg van de latere poulefinalist en plaatste zich voor de eerste ronde van de herkansing, die hij verloor. Wissal El Boudakhani, uitkomend in de categorie meisjes 10/11 jaar 46-62 kg, bereikte zeer overtuigend de finale. Na een zinderende wedstrijd behaalde ze een hele mooie 2e plaats. In de categorie meisjes 12/13 jaar 47-67 kg, een grote en zeer zware poule, kwamen Nicky Gerritsen en Sarah Hagenaar samen uit. Sarah won overtuigend de eerste ronde, maar verloor de volgende wedstrijd van de latere nummer drie, een herkansing zat er voor haar niet in. Nicky won alle voorrondes op punten en de halve finale op scheidsrechterbeslissing. Door het nipte verlies in de spannende finale pakte zij de 2e plaats. Glenn Leggedoor, geplaagd door een langdurige blessure, verloor in de categorie jongens 12/13 jaar 40-46 kg de eerste ronde. In dezelfde categorie won Michael Oostindie ruim de eerste ronde. Ondanks een mooie gelijkmaker op het tijdsignaal verloor hij op scheidsrechterbeslissing de kwartfinale van de latere poulefinalist, maar kwam daardoor wel in de herkansing. Hij wist door te dringen tot de B-finale, welke hij op scheidsrechterbeslissing won en met een 3e plaats mooi op het podium stond. In het middagprogramma zat er voor Chaquer Courtar in de categorie cadetten jongens -52 kg en Olga Milovanova in de categorie cadetten meisjes 45-54 kg niet meer in dan een verlies in de eerste ronde. De debuterende Moussa Ouedda won in de categorie heren 67-75 kg de eerste ronde op scheidsrechterbeslissing. Doordat hij de kwartfinale verloor van de latere poulewinnaar, ging hij de herkansing in. Daarin bereikte Moussa de B-finale, die hij niet in zijn voordeel kon beslissen en 5e werd.