Nederland zal de Nationaal kampioen Orlando Gotschin en de nummer 2, Maxim van Zeijl, niet afvaardigen naar de Wereldkampioenschappen Trampolinespringen volgende maand in de USA. Beiden hebben niet voldaan aan de limiet van 103 punten die de KNGU voor deelneming had gesteld.

pro-patria-logo-erepenningNa drie WK kwalificatiewedstrijden is dat de conclusie. Maxim van Zeijl kwam er op 31 augustus (102, 85 punt) en 21 september (102,57) dicht bij. Orlando Gotschin faalde op die data maar naderde afgelopen zondag de WK puntenlimiet dicht: 102,70 punt. Niet toereikend, oordeelde de KNGU-topsportmanager tot teleurstelling van de beide springers van Pro Patria - Zoetermeer.

Maxim van Zeijl: "Het is zuur om er zo dichtbij te hebben gezeten en dan niet te mogen, het wordt heel even verwerken maar wat mij betreft is het uithuilen en doorgaan. De regels zijn er om de beste naar het WK te sturen. Bijna gehaald is nog altijd niet gehaald. De pijlen gaan richting European Games in 2015 en WK 2015. Ik ga trainen om dan dik over de limiet heen te gaan zodat er geen twijfel mogelijk is!"

Orlando Gotschin: “Het is natuurlijk flink balen dat ik niet deel mag nemen aan het WK. Ik was stabiel, maar drie tienden te kort is niet genoeg. Ik had er graag willen staan.

Deze keer heeft de KNGU geen uitzondering gemaakt om sporters naar het WK te sturen. Maxim en ik hebben bij de kwalificaties voor de afgelopen WK en EK laten zien dat we de limieten wel kunnen halen. Topsport is inderdaad hard. Harder trainen voor de volgende keer.”

-advertenties-

-goede doel-