vanaf van der hagenstraatMixed Hockey Club Zoetermeer groeit met 1500 leden uit zijn jasje, maar het nieuwe clubhuis komt eraan!

Op woensdag 29 oktober 2014 om 15:00 uur zal de eerste ‘officiële’ bouwactiviteit plaatsvinden door wethouder sport Mariëtte van Leeuwen. Het wordt een bijzondere middag onder muzikale begeleiding, voor zowel de aanwezige (jeugd)leden als de betrokken medewerkers van Bouwbedrijf De Vries en Verburg en andere genodigden. Voor de jongste jeugd leden zal er een ballonnen wedstrijd worden gehouden gevolgd door een fotoshoot met superman en een kinderdisco.

Voor het ontwerp van het nieuwe clubhuis van MHCZ, dat twee verdiepingen krijgt, is gekozen voor architectenbureau Korbee van der Kroft uit Noordwijk. De heiwerkzaamheden zijn maandag 20 oktober gestart. De echte opbouw start in het nieuwe jaar.

Het nieuwe clubhuis heeft voldoende vierkante meter voor de huisvesting van de nu al bijna 1.500 leden van de hockeyclub in de Zoetermeer. De nieuwe was- en kleedruimte komen in één nieuwe accommodatie. Wie de bouw wil volgen van het gloednieuwe onderkomen van MHCZ, kan terecht op de website van de aannemer ‘Bouwbedrijf de Vries en Verburg’ www.devriesverburg.nl/projecten/maatschappelijk . Hier zullen zij iedere week een foto van de week op zetten om de voortgang goed in beeld te krijgen. Afhankelijk van de winterse weersomstandigheden zal de oplevering van het nieuwe clubgebouw in juni 2015 plaatsvinden.

In de zomer van 2015 zal, op de plek van het huidige miniveld, een nieuw zestalveld worden gerealiseerd. Op deze manier kan, ondanks het gebrek aan uitbreidingsruimte in het Van Tuyllpark, de hockeyclub toch voldoen aan de sterk groeiende hockey- en schoolsportbehoefte. “Als aan het begin van het nieuwe hockeyseizoen 2015-2016 het clubhuis klaar is hebben we een prachtig sportcomplex,” aldus voorzitter Albert Teer.

-advertenties-

-goede doel-