Rescue terugkomdag 2013 052Met grote regelmaat trainen de leden van het duikteam Dive Post hun levensreddende vaardigheden. Dit doen ze door in het buitenwater levens echte scenario’s na te spelen. Hoe handel je als een duiker zijn buddy kwijt is, Hoe dien je een slachtoffer zuurstof toe of nog beter hoe voorkom een ongeval. Dit zijn allemaal zaken die in de rollenspelen aan de orde komen.

Afgelopen zondag 22 september was het weer tijd voor zo’n grote oefening. De ochtend werd gebruikt om alle afzonderlijke vaardigheden te trainen zoals:

Reanimeren, beademen, benaderen van een slachtoffer in paniek, slepen van een slachtoffer, anticiperen op een probleem, omgang met hulpdiensten etc.  Dit zijn allemaal vaardigheden die in de middag meer dan nodig waren toen het rollenspel losbarstte.

Rescue terugkomdag 2013 015De problemen en panieksituaties vlogen de cursisten om de oren zodat ze geen tijd hadden om na te denken maar ze gewoon het geleerde in de praktijk moesten brengen. Na afloop van de dag werd er een briefing gehouden en was de conclusie dat het weer een geslaagde dag was waar veel verloren kennis weer goed werd opgefrist.

Interesse in de opleiding tot Rescue duiker of een van de andere opleidingen? Neem dan een kijkje op: divepost.nl of kom langs in de duikshop aan de Wattstraat 13c Zoetermeer.

 

Film van Dive post bij hun duik in het Haarlemmermeer.

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-