Foto 3

Vincent Vermeulen heeft zich tijdens de traditionele seizoensopening van Gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer afgelopen zaterdag in lunch café de Zoetelaar in Zoetermeer op een ontspannen manier gepresenteerd als hoofdtrainer van de vereniging.

Foto 2Tijdens de seizoen opening werd Vincent Vermeulen officieel gepresenteerd als hoofdtrainer bij Pro Patria. “We gaan met z’n allen aan de slag om Pro Patria naar een hoger plan te tillen. Dit past in het beleid van de vereniging” sprak verenigingsvoorzitter Jerry van der Ziel de genodigden toe.

De jonge ambitieuze trainer zei trots te zijn om bij Pro Patria aan de slag te kunnen gaan. “Het is belangrijk dat Pro Patria weer op de kaart komt met turnen dames” liet voorzitter Jerry van der Ziel weten. “Met Vincent hebben we een ambitieuze jonge trainer in huis die invulling kan geven aan de (sportieve)ambities van de vereniging.”

Vincent gaf aan veel zin te hebben om samen te gaan werken met zijn collega’s en de jonge turntalenten. “Ik deel de visie en ambities van de club, en hoop verenigingsbreed de verbinding te vinden en te kunnen leggen”. “Het is een mooie uitdaging bij een vereniging met een rijke historie op turngebied”.

Voordat de voorzitter Jerry van der Ziel en Vincent Vermeulen de overeenkomst tekenden ontving hij uit handen van de voorzitter een poloshirt uit de nieuwe kledinglijn van de vereniging. Pro Patria ontwikkelt op dit moment een nieuwe kledinglijn, in samenwerking met haar kledingleverancier/sponsor SportEmotion uit Barendrecht, voor al haar sporters en trainers. Vincent Vermeulen mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hierna ondertekende hij samen met de voorzitter de overeenkomst onder het toeziend oog van tal van collega trainers/lesgevers van de vereniging.

Aanstaande maandag is het zover. Dan gaat Vincent samen met trainster Kim Bant een duo vormen, dat het toptalent van Pro Patria gaat opleiden voor grote turnprestaties op nationaal en zo mogelijk internationaal niveau. Gelet op de jonge leeftijd van de huidige selectie, kan dit proces een aantal jaren duren. Niet de korte-termijn, maar de lange-termijn doelen zijn richtinggevend.

Naast de presentatie van de hoofdtrainer presenteerde de vereniging ook de Manager Talentontwikkeling Turnen Dames. Dit is een nieuwe taak binnen de vereniging, die ingegeven is om elk turntalent binnen de vereniging tijdig te herkennen en op het goede ontwikkelingsspoor te zetten. De taak gaat vervuld worden door Mandy Deetman-Haack. Zij vormt onder meer de schakel tussen de trainers en het verenigingsbestuur.

-advertenties-

-goede doel-