DSC 8479

Thom Weidmann in fel duel verwikkeld

Meervogels is het veldseizoen begonnen met 2 punten uit drie wedstrijden. Op de openingsdag van het seizoen was Tjoba uit Zeeland nog te sterk met 21-24. Doordeweeks werd in Leiden tegen Sporting Trigon ingehaald. In een spannende wedstrijd keek de ploeg van Jelle den Dekker bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan die opliep tot 5 punten. Door wilskracht en een strijdvaardige instelling werd uit een schijnbaar verloren positie de winst toch binnen gehaald en met een 17-14 overwinning werd de thuisreis naar Zoetermeer aanvaard.

Zaterdag 13 september was de ploeg van Den Dekker te gast bij het Ridderkerkse KCR. In de beginfase was er sprake van een gelijk opgaande strijd tot aan 25 minuten in de 1e helft. KCR boog in een tijdsbestek van 8 minuten een 3-4 achterstand om naar een voorsprong van 9-4. In de laatste seconde van de 1e doorgang scoorde Dennis Gaemers de 9-5 maar de schade was al aangericht.

Het probleem van de 1e drie wedstrijden was dat de ploeg in de 1e helft gedurende 5 a 10 minuten de tegenstander het tempo liet bepalen waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een onnodig hoge achterstand. Er moest teveel geforceerd worden om terug in de wedstrijden te komen en daar was afgelopen zaterdag tegen KCR geen uitzondering op. In de 2e helft werd het verschil tussen beide ploegen niet kleiner dan 3 punten en liep Meervogels achter de feiten aan.

De eindstand van 16-13 was gezien het spel van beide ploegen geflatteerd maar Meervogels maakte geen aanspraak op de overwinning.

Op zaterdag 20 september wacht de tweestrijd met Tempo. Bij Tempo spelen 2 spelers die vorig jaar nog de kleuren van Meervogels verdedigden en ook de hoofdcoach is overgestapt naar de geel zwarten uit Alphen aan de Rijn dus spektakel gegarandeerd.

De wedstrijd begint om 16:00 en de toegang tot het terrein van Meervogels bij het Vernède sportpark is gratis.