geuzenloop2 2

De Geuzendag: een eerbetoon aan het historische perspectief van Zoetermeer. Niet met legers en soldaten zoals vroeger de Geuzen, maar een gezellige familiedag met sportieve uitdagingen voor het hele gezin.

geuzendag-logoOp 17 september 1574 vond de Slag bij Zoetermeer plaats. Een gevecht tussen de Spaanse troepen van Alva en het Geuzenleger onder leiding van Van Boisot.
En, ruim twee weken later op de morgen van 3 oktober werd Leiden door de Geuzen ontzet.

Nu, 440 jaar later, op 28 september 2014, organiseren de Road Runners Zoetermeer, Toervereniging Zoetermeer'77, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) en IJsvereniging Zoetermeer de ‘Geuzendag’ met verschillende activiteiten zoals hardloopwedstrijden, fietstochten, wandeltochten, zwemmen en skeeleren.

Kom op 28 september 2014 naar de Dorpsstraat, of Zwembad De Veur, of Het Buytenpark, en doe mee!

 

Goede doel

De Geuzendag zal het geld dat gedoneerd wordt schenken aan het bijna thuis huis in Zoetermeer. Stichting Hospice Groep Zoetermeer begeleidt in het huis inwoners die in de laatste fase van hun leven, door een levensbedreigende ziekte, niet meer thuis kunnen wonen. Het hospice is dringend toe aan een uitbreiding, het geld van de Geuzendag wordt besteed aan de inrichting van het nieuw te bouwen thuis.

Voor en na de Geuzenloop kan je jezelf laten masseren door vakkundige masseurs van het SMC van de Road Runners Zoetermeer. Deze massage wordt gratis aangeboden in het CKC, maar een vrijwillige bijdrage aan het goede doel wordt zeer gewaardeerd!

geuzenloop geuzenloop2

Geuzenloop

De start van de Geuzenloop is op de Pilatusdam, de finish is 150 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van de Pasta Company. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt de ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop.

De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door ‘Oud Soetermeer’ en ‘Nieuw Zoetermeer’, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos.

Afstanden Geuzenloop

12.30 uur

1/2 marathon van Zorg en Zekerheid

12.50 uur

10 kilometer van ABN AMRO

13.00 uur

5 kilometer van 123Ledspots

   

11:20 uur

De mijl van Kneppers Autobedrijf
(t/m 13 jaar, Geusjesloop)

11:40 uur

De halve mijl van NBD Biblion 
(t/m 9 jaar, Geusjesloop)

Voorinschrijving (t/m 21-09) en informatie: www.geuzendag.nl

Voor inschrijving voor de overige sportieve onderdelen: zie eveneens website.

-advertenties-

-goede doel-