BridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sweet Lake Bridgers

Sweet Lake Bridgers is een bridgeclub van bijna 80 leden en speelt op de woensdagavond in 2B-Home aan de dr. Paltelaan. www.nbbclubsites.nl/club/22022/ is de clubsite. Nogmaals een prachtige 3SA bij Sweet Lake Bridgers met in de uiterste gevallen 2 overslagen zowel als 4 down! Bij open kaart is er een geheide route naar het maken van 3SA, maar bij dichte kaart kan er veel fout gaan.

bridge 91

Oost heeft “bij Jack” net niet genoeg punten om te openen, Zuid heeft 20 punten en een SA-verdeling en opent daarom met 2SA. Noord heeft geen vierkaarten of vijfkaarten in de hoge kleuren, maar kan met 6 punten gewoon 3SA bieden. In de praktijk ging het om topintegraal en werd 13 van de 14x SA geboden, waarvan 11x 3SA.

Spelverloop

West komt uit, heeft niet veel punten, maar een veelbelovende zeskaart ruiten, hoopt natuurlijk dat Oost hem aan slag kan brengen met ruiten of eventueel nog met harten, en komt met een kleine ruiten uit. NZ hebben twee ruitenstoppers, en Oost heeft nog een derde ruiten om West aan slag te brengen. De eerste ruitenstopper wordt gelijk gebruikt om de zes klaveren bij Noord te activeren, maar Oost heeft nog de heer, en komt terug met ruiten. Bij een 5-4 verdeling van de ruiten bij OW heeft duiken niet veel zin, dus Zuid zet zijn laatste ruitenstopper in, waardoor hij trouwens het contract precies kan maken, want hij maakt moeiteloos nog twee harten en vier klaveren. En vervolgens komen OW aan slag om de laatste slagen te maken vooral met de ruiten. In de praktijk echter, komt 3x twee overslagen voor (door Trudy van Giessel & Jacqueline Wagemans; Corrie Sikkema & Tineke Veiver; Rita Avontuur & Victor Avontuur), omdat of Oost zijn laatste ruitentje toch op de klaveren heeft weggegooid of Oost zijn schoppenaas te vroeg heeft gemaakt. Het andere uiterste is 4 down (alleen door Ed Hofman & Lesley van der Meer voor 100%), vermoedelijk omdat Zuid dan Noord niet meer aan slag kan brengen en dan maken OW 4 ruitenslagen, 1 klaverenslag, 1 hartenslag en 2 schoppenslagen. Kortom, weer een uiterst vermakelijke 3SA!

 

Bram Doeves

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2b-home)

U vindt alle denksportcolumns hier terug: www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken

 

-advertenties-

-goede doel-