Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy  Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Open Paren Kampioenschap NBB District Delft

Op dit moment is het Open Paren kampioenschap van het NBB-District Delft in volle gang. Het wordt gespeeld op 5 woensdagen (20-2; 6-3 en 20-3; 3-4 en 17-4) in Wijkcentrum De Vleugel te Delft. De tussenstand na twee zittingen in de hoofdklasse met 14 paren is bovenaan: 1. Henk den Boer & Egbert Meijer 57,81%; 2. Jos Streng & Yvonne Priem 57,64% en 3. Nanne Dopper & Aad Broeren 56,60%. Hierna volgt een korte impressie van spel 20 op 6 maart, waarop Gerrie Hendriks & Wim Dispa en Willem Jan Maas & Hedwig van Glabbeek 91,7% scoorden door 3SA te maken en dat was 1 slag meer dan er eigenlijk in zat!

Spel 20 dd 6-3-19; West/Allen

105.1

Biedverloop bij Prof Jack

105.2

 

 

 

Noord heeft 21 punten en een voldoende SA-verdeling en opent dan met 2SA; Zuid heeft zoveel kracht in klaveren dat hij 3SA waagt.

Spelverloop

Het blijkt dat OW bij het sterkste spel 4 schoppenslagen kunnen maken en ruitenaas, maar NZ komen bij een schoppenuitkomst zeker al bij de tweede slag via schoppenaas aan slag en kunnen dan 5 klaverenslagen op rij maken. Op de zevende slag gooit Noord zijn laatste klaveren in en cruciaal is dan wat Oost doet: Oost heeft eerst drie ruitens bijgegooid en moet nu zijn hartenverdediging laten varen door een hartentje bij te gooien want West heeft inderdaad de boer met entrees naar Oost en dan houdt  Oost drie schoppenwinners (die hij alle drie maakt na een ruitenterugkomst in Noord) en ruitenaas en 2 hartenverliezers vast voor per saldo 1 down; òf hij gooit (helaas) een schopje weg om zijn hartendekking vast te houden. Dat lijkt echter mooier dan het is, want  dan kan Noord meteen met ruiten opkomen voor ruitenaas van Oost, die in dit geval nog twee schoppens maakt (Noord loopt 2 hartens bij), dan hebben OW 4 slagen gemaakt. maar Oost moet nu met één van zijn drie nog resterende hartenverliezers terugkomen voor de twee hoogste hartens en de ruitenheer (!) in Noord, en dan maken NZ precies 3SA (vijf klaverens, twee hartens, één schoppen en één ruiten), zoals dus in de praktijk twee keer gebeurde!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-