Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Voorjaarsdrive BC Tuinen & Akkers

Traditioneel op de derde zaterdag van maart houdt bridgeclub Tuinen & Akkers in het gezellige clubgebouw de Patio in Seghwaert zijn Voorjaarsdrive. Het is een Open Drive en dit jaar bestond het gezelschap uit 64 lokale bridgers. Om 9:30 begon de ochtendsessie waarna gezamenlijk de lunch werd gebruikt en daarna begonnen de twee finales van de middagsessie. Omstreeks 17:00 werden de prijzen uitgereikt door voorzitter en toernooileider Hidde Fekkes. De andere toernooileider was Jan Biemans en arbiter was Frans Groen. De nummers 1-3 van de ochtendsessie waren: 1. Marian Veldhuizen & Jan Veldhuizen; 2. Rutger van Bentum & Niek Jan v.d. Brink en 3. Connie den Hartog & Pieter den Hartog. De winnaars van de Voorjaarsdrive ’s middags werden Connie den Hartog & Pieter den Hartog (58,33%), tweede werden Anneke van Oosten & Nanny Verreijdt (57,44%) en derde werden Just Duurkoop & Harry Hendriks (57,14%). Spel 1 van de ochtendsessie was gelijk al een interessant spel. Aan de 16 tafels kwam het 11x tot een SA-contract en 4 van de overige 5 deelscores gingen down. Toch werd slechts 3x 3SA geboden, want dat was kennelijk moeilijk te bieden, maar betrekkelijk makkelijk te maken: in 8 SA-gevallen werden minimaal 9 slagen gemaakt. Alle 3SA-contracten werden exact gemaakt, door: Suksmi Abbink & Fons de Jongh, Marry Wesseling & Gerard Kalkwijk en Paul te Avest & Peter de Block voor 93,33%.

               Spel 1 ochtendsessie

106.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biedverloop bij Prof Jack

106.2

 

 

 

Noord heeft een heel sterke opening van 16 punten, maar geen SA-verdeling, en Noord biedt gewoon 1♣, ook Oost heeft een opening en 5 schoppens en biedt dan 1♠, Zuid heeft schoppendekking en 8 punten en biedt 1SA, West heeft te weinig kracht om mee te bieden en nu komt een moeilijke bieding, in de praktijk bood Noord vermoedelijk meestal 2SA, waardoor Zuid kennelijk niet wist of vermoedde dat Noord een 16pt-opening had en paste, maar Jack biedt 2♥, misschien verrassend dat Jack met een vierkaart een nieuwe kleur aangeeft, maar Jack geeft daarmee ook nog eens 16 punten aan, zodat Zuid nu wel 3SA kan bieden. Trouwens, als Jack 2SA in plaats van 2♥ had geboden, had Jack daarmee ook 16 punten aangegeven en ook dan was 3SA haalbaar geweest.

Het afspel waarbij NZ minstens 9 slagen halen bij SA is niet al te moeilijk, want alle “slagpunten” bij OW zitten in drie azen en klaveren heer, harten boer zit tweede en is kansloos voor een slag.

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

   

-advertenties-

-goede doel-