Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy  Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sweet Lake Bridgers: 3SA lastig biedbaar

Sweet Lake Bridgers is een bridgeclub van omstreeks 80 leden en speelt op de woensdagavond in 2B-Home aan de dr. Paltelaan. https://www.nbbclubsites.nl/club/22022/ is de clubsite. Op 20 maart 2019 was spel 14 een lastig 3SA-spel. Er werd slechts 1x 3SA geboden aan de zes tafels van de A-lijn en dat ging down. 4x werd 2SA geboden, dat werd 2x precies gemaakt, en 2x werd het gemaakt met overslagen (+2,+3). De topscorers van de hele avond (24 spellen) waren Thérèse van Betten & Ruud Kamphuis met 65,00%, tweede waren Lasca Matthijssen en Leo Matthijssen met 62,92% en derde waren Anneke Warnar & Wil Zijlstra met 54,58%.

Spel 14 dd 20-3-19 bij Sweet Lake Bridgers

Oost/Niemand

107.1

 

  

Biedverloop bij Prof Jack

107.2

 

Oost heeft met slechts 3 punten geen opening en past; Zuid opent 1SA met 15 punten en een SA-verdeling, West heeft wel een opening, maar mist lengte om nog een tussenbieding te doen en past, Noord onderzoekt met een Stayman-bod van 2♣ of NZ misschien een hartenfit hebben, wat Zuid ontkent met 2♦: Zuid heeft geen vierkaarten schoppen of harten; met 9 punten bieden nu misschien wel de meeste Noords 2SA, maar Jack zou in dit geval 3SA bieden en Jack vindt de pas van Zuid op 2SA begrijpelijk, maar zou zelf het bod verhogen naar 3SA. Daar zit ook wel achter dat Jack in twijfelgevallen de manche biedt en niet de deelscore!

Het afspel

Ook in de praktijk is Zuid steeds leider, dus West komt uit, en in de SLB-praktijk kwam West op met een schoppen 2 of met een klaveren. Als Noord dan schoppen 8 ingooit kan Oost met een schoppen 9 heel goedkoop een extra slag forceren. Dit gebeurt maar al te vaak bij 3SA, dat de eerste slag goedkoop door de leider of door de verdediging kan worden geïncasseerd. Doet Noord de schoppen Boer of Tien, dan kunnen NZ vergelijkenderwijs een extra slag maken. Als het mee zit maken OW 3 schoppens, 1 harten en 1 klaveren. NZ maken dan dus acht slagen en in de praktijk werd de topscore met veel geluk gemaakt door Bram Doeves & Bas Wesselink met 11 slagen voor 100%; de beste verdedigers van dit spel werden Jacques Roest & Atty Roest die 3SA 1 down speelden voor 100%.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-