Zoetermeer Actief schaak copy copy copy copy copy Schaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Uit de rijke schaakgeschiedenis komen veel prachtige partijen schaak, leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze week over: Het 13e Leiden Chess Tournament (1e 3 ronden)

De dertiende editie van het Leiden Chess Tournament van 12 juli – 21 juli 2019 is merkwaardig genoeg buiten Leiden gehouden, want het Denksportcentrum aan de Robijnstraat, waar negen denksportverenigingen in zaten, is verkocht! Het toernooi is daarom verhuisd naar Zoeterwoude-Rijndijk, net buiten Leiden. Niettemin kwamen er bij de opening van het toernooi 130 deelnemers op, die in vier groepen zijn ingedeeld. Dit jaar is er naast het Open Toernooi ook een Kroongroep. In beide groepen staan na drie ronden vier spelers bovenaan en kan er dus nog van alles gebeuren. De Kroongroep is een tienkamp met naast zes oud-winnaars ook lokale spelers zoals John van der Wiel en de LSG’ers Predrag Nikolic en Arthur Pijpers (Zoetermeer), van wie de organisatie hoopt dat hij een GM-norm scoort. Arthur staat nu op 1 uit 3 en hij zal dus nog flink moeten scoren om de GM-norm (6 punten) te halen. Er is na 3 ronden nog niet veel tekening in de strijd: slechts vier van de vijftien partijen eindigden in een beslissing, waarvan drie nederlagen voor Nederlanders, alleen Stefan Kuipers is met drie remises nog “ongeslagen”. Maar in de vierde ronde wist Arthur door winst op 2 uit 4 te komen… In deel 2 wordt vervolgd met de slotrondes van het toernooi. Dimitri Reinderman maakte dagverslagen van het toernooi, mede voor Schaaksite.nl.

                                   Na … Td5  

                                  Na Db7+

Nikolic Pijpers Arthur

Arthur Pijpers – Predrag Nikolic 0-1. Df2? (Na Df4! Dc5+ 38.Kg2 staan alle belangrijke velden gedekt bij wit en blijft er evenwicht) Db4! Dubbele aanval op d2 en g4 en het is meteen uit; Txd5 Dxg4+; Kh2 cxd5 en 0-1.

Arthur Pijpers – Maksim Schekachikhin 1-0. Na Kg6; a6 en na nog een stuk of vijf zetten met de zwarte dame zonder dat eeuwig schaak mogelijk was, was het 1-0.

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij Schaakclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-