Zoetermeer Actief schaak copy copy copy copy copy Schaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Uit de rijke schaakgeschiedenis komen veel prachtige partijen schaak, leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze week over: Het 13e Leiden Chess Tournament (deel 3)

De dertiende editie van het Leiden Chess Tournament van 12 juli – 21 juli 2019 kreeg als winnaar van de Kroongroep Predrag Nikolic met 6 uit 9 na een spannend verloop met meerdere kandidaten voor de eindzege. In de Open groep van 50 deelnemers was er nauwelijks enige spanning wie de winnaar zou worden. Al in de derde ronde werd in het dagverslag gemeld dat Chanda Sandipan op koers lag voor de eindzege! Die voorspelling van Dimitri Reinderman is helemaal uitgekomen. Na de eerste zes ronden met aanvallend schaak te hebben gewonnen, speelde Sandipan nog drie remises om tot slot winnaar te worden met 7,5 uit 9 en met een vol punt voorsprong op het duo Hing Ting Lai (!) en Sergey Ivanov met dus de mooie score van 6,5 uit 9. In Leiden kwam Chanda Sandipan tot dit jaar toe nog niet verder dan een derde plaats, maar hij moet toch al heel bekend zijn bij de Nederlandse schakers, want hij is al twee keer winnaar geworden van het Open NK in Dieren! Hij komt uit Calcutta in India en speelde voor India mee in de Olympiades van 2004, 2006 en 2008, en was de secondant van Viswanathan Anand tijdens het WK van 2013. Hierna dus twee flitsen van mooie winstpartijen van Sandipan in Leiden 2019.

                              

 

                                    Na … fxg6                                     na Txh7
Sandipan 1 copy Sandipan 2

      

Chanda Sandipan – Hing Ting Lai 1-0. Open LCT 2019. En na De3! was het 1-0! Fritz ziet een variant: De7; Dxb6 Dg7; Lxg6 Pxg6; Tf7! Dxf7; Txf7 Kxf7; Dxb7 met doorslaggevende materiaalwinst.

Sergey Ivanov – Chanda Sandipan 0-1. Open LCT 2019. Ta1+!; Kc2 Dxb2+ en 0-1. Een variant: als koning dame zou nemen, volgt mat: Kxb2 T8a2+; Kb3 Pc4+; Kb4 Ta4# !

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij Schaakclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.

 

-advertenties-

-goede doel-