bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomerbridge bij Kontrakt 

 

BC Kontrakt is een Zoetermeerse bridgeclub van ongeveer 70 leden, die speelt in De Patio, Gaardedreef 189, Seghwaert, op dinsdagavond vanaf 19:45. Traditioneel is er Open Zomerbridge bij Kontrakt, maar het speellokaal wordt gerenoveerd, en nu zijn er begin juli nog twee slotavonden zomerbridge geweest. Hierna is er aandacht voor spel 6, gespeeld op 2 juli. Er deden die avond 28 bridgers mee. De avondwinnaars waren Joop Weisbeek & Yvonne Weisbeek met de mooie score van 60,83%, vóór Ric L’Herminez & Det Marcelis-Carpaij met 56,25% en Andy Park & Helen Speicher met 55,83%

Spel 6 Oost/OW

Kontrakt juli24

 

 

 

 

 

 

 

De scores op dit spel aan de zes tafels waren van hoog naar laag: 1SA+2 door Ric & Det (zie hierboven); 3x drie klaveren+1; 1SA+1; 3SA-1; Zoals zo vaak weer uiteenlopende scores op SA-spellen, maar 3SA lukte niet vanwege de perfecte uitkomst door Oost.

Biedverloop bij Prof Jack

Bij Jack bood alleen Zuid: 1SA (wel zijn de 15 punten genoeg om zo te openen, maar de 5422-verdeling is niet een typische SA-verdeling). En de 7 punten in Noord zijn net niet voldoende om bij te bieden. Een bijbod zou wel kunnen als Zuid zou openen met één klaveren, dan zou Noord één schoppen kunnen bieden, Zuid 1SA, tevens eindbod. In de biedpraktijk is aan vier van de zes tafels iets meer risico genomen.

Spelverloop.

Noord had het eerst SA geboden in het 3SA-1 spel (Zuid had kennelijk één klaveren geboden) en Oost kwam op met harten vijf, door West met de vrouw genomen en vervolgens speelden West en Oost de vijf harten in totaal uit, is minstens 1 down.

Aan de twee andere SA-tafels speelde Zuid en kwam West op met schoppen respectievelijk ruiten. Ruitenuitkomst biedt NO de mogelijkheid om 9 slagen op rij te maken (vijf klaveren, twee ruiten en twee schoppen). En bij schoppenuitkomst kan NO 8 slagen op rij maken, want ruitenvrouw lukt dan niet, want als West met ruitenheer een slag kan pakken, zou hij eventueel ook nog vijf harten kunnen maken, NO moeten dus proberen om aan slag te blijven door zékere slagen te incasseren, want hartenonderbreking kan fataal zijn. Opnieuw blijkt de uitkomst soms te beslissen over een goede score of een downscore!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

   

 

 

-advertenties-

-goede doel-