schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Eline Roebers is weer terug! 

 

Eline Roebers is intussen alweer 18 jaar en heeft in 2023/24 even voorrang gegeven aan haar studie, en gelukkig behaalde ze inderdaad haar atheneumdiploma, zodat ze nu weer vol focus terug is in de schaakarena. Hopelijk kunnen we weer genieten van haar tactisch vernuft, ook al kan ze er vermoedelijk niet aan ontkomen om zich ook een deel van die taaie schaaktheorie eigen te maken. In een leuk interview met Eline kwam KNSB-redacteur Frank Clevers aan de weet dat het laatste schooljaar zo pittig was, dat Eline zich niet goed kon concentreren op het schaken en dat kostte haar zo’n 100 ratingpunten. Maar Eline gaat zich terugknokken! Schrijft Frank en dat blijkt terecht, want al in juni 2024 werd ze rapidkampioene 2024 bij de vrouwen, door gelijk te eindigen met 6,5/9 met de ook formidabel presterende Machteld van Foreest, maar Eline had een bijzonder zware tegenstand moeten verduren, waaronder de IGM’s Erik van den Doel, Loek van Wely en Thomas Beerdsen, vandaar die eerste plaats. Komende twee jaar zit haar agenda vol met schaakevenementen en daarna maakt ze de balans op of ze doorgaat met schaken of met studeren, waartoe immers haar atheneum-diploma ook alle mogelijkheden biedt. Hierna nog twee leuke standen van Eline uit het Open NK Rapid dat zich afspeelde in Helmond.

 

                                Na Dc5                                                                    na Te5
Roebers sept25 2 Roebers sept25 3

 

Eline Roebers – Gachatur Kazarjan 1-0. Open NK Rapid 2024, ronde 8. Eline staat al beter en vanaf nu gaat het snel: … Txa4; Dxe5 Pe8; Tcd3 Tb4; Td8 en 1-0 want Txd8; Txd8 De7 of?

Eline Roebers – Joel Groenewoud 1-0. Open NK Rapid 2024, ronde 4. Eline gaat nu via Te5 de a-pion ophalen Ta8?; Txa5! Want de zwarte toren mag de 8e lijn niet verlaten vanwege Tc8, dan maar weer Td8; Ta8 h5 of?; Tc6 en met speels gemak 1-0.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-